välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

alternativ för en regnmätare

Postad av : Annika Hultén

Rain mätare har funnits länge. De flesta människor är bekanta med de enkla rörtyp mätare med inches markerat på sidan så att du kan berätta en överblick hur mycket nederbörd föll under den senaste stormen. Ta läsning, dumpa regnvatten, och satte mätaren på plats igen och redo att spela in nästa regn. Men om du inte är med när det regnar, eller om du vill veta hur mycket det regnar vid en viss tidpunkt, eller regnet kommer i sidled eller blåsa istället för att falla rakt ner i röret, då alternativa metoder för att mäta nederbörd, är vad som behövs.

Vippskålsregnmätare

Ett alternativ till den vanliga regnmätaren är tippar skopan spårvidd, som använder allvar för att mäta nederbörd. Lastprofilen består av två hinkar som spets när vikten av 0,1 inches regn faller i dem. Varje gång en hink tips, är en elektronisk signal till en brännare. Nederbörden kan mätas genom att multiplicera hur många gånger en hink tips med 0,1 inches. Och varje gång en hink tips, till den andra hinken flyttar på plats fånga regn. Det mäter nederbörden, även om ingen är runt och är självtömmande, så det är alltid redo för nästa regn. Men nackdelarna är att den inte mäter partiell belopp och det kan inte hålla jämna steg med tunga, konsekventa regn. Det är bättre att mäta ljus regn eller duggregn.

Vägning Regnmätare

Ett annat alternativ till den vanliga regnmätaren är vägning regnmätaren. Denna mätare är helt enkelt en behållare som sitter på en skala. Regnet samlas upp i behållaren vägas. Sedan, efter avdrag för vikten av den tomma behållaren, kan mängden regn som föll beräknas. Detta liknar deponering spårvidd. Men att använda endast en container tillåter vägning mätverktyg som mer exakt i ett kraftigt störtregn än deponering två skopa mätare.

Elektronisk Regnmätare

Elektronisk regn mätare är ännu ett alternativ till den vanliga regnmätaren. Dessa digitala regn mätare är extremt noggranna och om du får en trådlös modell, överför den direkt information om hur mycket det regnar på en bas inne. Som tillåter dig att få uppdaterad information och samtidigt vara torr. En digital regnmätare med trådlös överföring bas möjligt att spåra och registrera regn information.

    
    Copyright © 2011 give2all.org