välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fossil i Iowa

Postad av : Jeanette Morales

Fossil hittades i Le Grand och Burlington avslöjar att Iowa gång var täckt av ett grunt hav som vimlade det ovanliga varelser. Giant anknäbbade dinosauriefossil upptäcktes i Guthrie län ger en glimt av Iowa 100 miljoner år sedan.

Iowa är rik med fossiliserade liv åldrar gått. Giant reptil rovdjur simmade i havet, och Ice Age sengångare och mammutar levde i Iowa tio tusen år sedan.

Vatten Dwellers

Tre hundra miljoner år sedan, Iowa och mycket av resten av världen var under vatten. Djurlivet frodades i devontiden när jätten fisk med hårda beniga huvuden var toppen rovdjur. Fossil av benfiskar, trilobiter, snäckor och koraller har hittats i Iowa. Enligt Iowa Department of Natural Resources, armfoting fossil är den vanligaste typen som finns i Iowa.

Nittio miljoner år sedan var tillståndet igen under havet. Det innanhav dela Nordamerika var hem till hajar och andra fiskar, liksom jätte reptil rovdjur. Enligt universitetet i Iowa fossila resterna av mosasaurs och plesiosaurs kom från Dakota-formationen.

Dinosaurs

Om hundra miljoner år sedan, stora ornithopod dinosaurierna levde i västra Iowa. Enligt universitetet i Iowa, representerar Dakota formationen Iowa äldsta fossila lager sediment. Detta område i västra Iowa har producerat flera olika typer av dinosauriefossil.

Hadrosaurier var stora anka faktureras ornithopod dinosaurier. Dessa jättar nått en längd av trettio meter åt ormbunkar, blad och borste. År 2000 Charlie Gillette, född i Dickinson County, fann svans kota av en stor ornithopod dinosaurie. Enligt universitetet i Iowa upptäckten var den första dinosaurie fossil som finns i Iowa.

Ice Age Däggdjur

I slutet av den senaste istiden, var Iowa hem till gigantiska däggdjur och de första människorna att komma till North Amerika. Paleo-indiska jägare flyttas över statens jakt mammut, och lämnade efter deras särskiljande poäng sten spjut som bevis på att de var där.

Enligt Statens historiska museum i Iowa, Clovis och Folsom punkter har hittats i Runnels-Maske plats i Cedar County. De fossila lämningarna av en jättelik mammut hittades i Raccoon River Valley nära Des Moines, Iowa. Enligt Statens historiska museum of Iowa benen daterats till 16. 500 år före vår tid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org