välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

utdöda djur i Amazonas regnskog

Postad av : Annika Hultén

Extinction tar många arter varje år. . Amazonas regnskog, hem till den största mångfalden av faunan på land, har sett några verkligt fantastiska arter. Det underliga varelser som förföljt Amazonas i gångna tider är alla borta nu. Idag verksamhet av människor i Amazonas hotar många fler arter av utrotning.

Giant Boas

Sextio miljoner år sedan var jorden hem till jättar. Sydamerikanska regnskogar fått sin del av dessa enorma varelser. Nyligen utförda utgrävningar i Colombia ojordade resterna av Titanoboa cerrejonesis. Denna utdöda medlem av boaorm familjen nått en längd av över 40 meter och vägde cirka 2500 pounds. Enligt University of Florida paleontologer, en utdöd art av krokodil, Cerrijonisuchus, sannolikt förutsatt att ofantlig orm livsmedelsförsörjning. Forskare från Smithsonian Tropical Research Institute och University of Florida studerar webbplats för att få en bild av vad ekologin i området var som för miljoner år sedan.

Försvunnen Amazon Reptil

En annan utdött djur av Amazonas regnskog, Cerrejonisuchus improcerus, är en släkting till krokodil. Namnet Cerrejonisuchus improcerus betyder "liten krokodil från Cerrejon. " Den växte endast sju eller åtta meter lång. Paleontologer från University of Florida hittade resterna av denna utdöda flod-Dweller i Colombia i ett av världens största dagbrott.

Enligt University of Florida forskare, var djuret en medlem av dryosaurid familj av krokodildjur. Till skillnad från andra medlemmarna i denna grupp hade Cerrejonisuchus en kortare, bredare, pincett-liknande nos, vilket gjorde det möjligt att utnyttja en större variation av mat källor som ödlor, ormar och möjligen däggdjur. De flesta dryosaurids utvecklats lång smal nos för att fånga fisk som de hittade i Amazonas i dag.

Phoberomys

Tänk dig ett marsvin stor som en tjur. Cirka åtta miljoner år sedan levde sådan jätte gnagare i Amazonas regnskog. Enligt en rapport av Marcelo R. Sanchez-Villagra, Orangel Aguilera och Ines Horovitz, publicerad i "Science", Phoberomys bodde längs stranden av Amazonas och Orinoco Floder och åt av undervattensvegetation.

Phoberomys växte till nästan ett ton i vikt, vilket gör den till den största utdöd medlem av gnagare familjen. Phoberomys är en avlägsen släkting till den moderna chinchilla.

    
    Copyright © 2011 give2all.org