välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den gemensamma energipolitiken flödet i ett ekosystem av en regnskog

Postad av : Jonathan Nyberg

Regnskogar utgör en av de mest varierande ekosystemen på vår planet, som omfattar cirka 6 procent av jordens yta. De flesta av de växter som lever massan ligger ovan mark, som påverkar hur energi flödar genom systemet. Även tropiska förhållanden kanske låter idealiskt för växtlivet, presenterar regnskogen ekosystem extrema utmaningar på miljöområdet dess flora, inte minst då energiflödet

Du behöver:. .
Periodiska systemet

Typer

Flera viktiga cykler förekommer i regnskogen ekosystem som hjälper till att säkerställa fortsatt flöde av energi och näringsämnen i hela systemet. Fotosyntes selar energi från solen som den använder tillsammans med koldioxid och vatten för att producera energi och livsmedel. Växterna i sin tur utgör föda för vilda djur regnskog, distribuera energi. Som växter och djur dör, ruttnande bakterier bryter ner organiskt material så att näringsämnen som kväve och koldioxid är återigen tillgängliga.

Flora funktioner

regnskogen ekosystem består av fem allmänna skikt genom vilka energiflöden. Det översta lagret består av de högsta träden i regnskogen som kan nå höjder upp till 240 meter. Nedan detta lager är ett andra tak, som utgörs av träd upp till 150 meter. Tillsammans har dessa två lager skapar tätt skuggad, typisk för detta ekosystem. Nedanför kapellet är ett tredje lager av träd. Den undervegetation består av buskar, vinstockar och andra växter. Slutligen omfattar marken lagret låg örtartade växter. Eftersom lilla solljus når de lägre nivåerna, måste växter anpassas till skuggiga förhållanden, särskilt när det gäller hur det påverkar fotosyntesen.

Anpassning

Daggmaskar och svampar är viktiga för den fortsatta flödet av energi i marknivå genom nedbrytning . Denna nedbrytning av organiskt material matar växter i regnskogen. Växter anpassar sig också för maximal energi flöda genom mångfald. Till exempel kan en sex-square-mile plåster på regnskogen innehåller mer än 2. 000 växtarter. Denna mångfald utgör olika nischer dessa anläggningar har skapat för att utnyttja de resurser och energi.

Funktion

opportunistiska egenskaper regnskog växter bidra till att energi flöde fortsätter. Till exempel om ett träd i trädkronorna dör av, kommer skugga-intoleranta arter utnyttja snabbt den nya tillgången av energi och snabbt fylla tomrummet. En annan funktion av energiflödet är fröspridning. Fåglar, fladdermöss och insekter är viktiga för spridning av frön och därmed omsättningen av energi. Frön utgör höga koncentrationer av växt-energi som har byggts upp över tiden.

Hot

En av de största hoten mot hälsan i regnskogarna och deras energiflödet är avskogning. Avskogning stör flödet av energi genom att ta bort växter och träd i skogen. Eftersom tropiska regnskogen Jordmånen är inte näringsrika, kan växtliv inte enkelt sig själv. Shade-toleranta arter inte mår bra och energiflöden bromsar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org