välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historien om rörelsesensorer

Postad av : P-O Lennartsson

När du först köra över en rörelsesensor, det verkar som magi. Lamporna tänds utan att någon vända en strömbrytare. Dörrar öppna utan att du vrida en ratt. Rörelsedetektorer är så vanligt numera att folk ofta tar tekniken för given. Du kanske inte har insett dock att rörelsesensorer kan använda radar eller infraröd teknik för att göra sitt arbete

Så fungerar det

Förslag sensorer finns i två grundläggande varianter --- aktiv eller passiv. Den aktiva Radarsensorn sänder ut elektromagnetisk energi, och upptäcker att de återinförda ekot ungefär som en fladdermus. Sensorn känner av ekot och avgör om en förändring har gjorts som något som kommer nära det. Om en förändring har gjorts, sensorn kan aktivera vad enheten är ansluten till det. Den passiva infraröda sensorn skickar inte ut energi, det upptäcker energi i föremål nära det som kroppsvärme. Om sensorn känner av en snabb förändring, utlöser sensorn enhet ansluten till den.

Världskriget

Trots att studera vad som skulle bli radar började i slutet av-19-talet var det andra världskriget som raffinerade den till en användbar detektionsteknik. Användning av radar gjorde det möjligt att upptäcka flygplan-och så småningom undervattensäventyr angriparna-innan de kan bli farliga för mål. Denna tidiga användning av radar var strikt begränsade till militära tillämpningar.

Nonmilitary Använder

När kriget avvecklades använde Samuel Bagno hans kunskaper om radar för att utveckla den första rörelsesensorer i mitten av 1940-talet. Han kallade sin uppfinning ett ultraljud larm. Enheten skickas ultraljudsvågor hela ett rum. När något störde vågorna, ECHO en återgång utlöste larmet. Denna första framgången för en nonmilitary tillämpning av radar skapat en kommersiell efterfrågan på fler sätt att utnyttja radarteknik.

Alarm

Under 1970-talet rörelsedetektor integreras i larmsystem. Dessa larmsystem fortsatte att använda principerna för Bagno's ultraljudsteknik. En sensor som släpps en Ultraljudssignalen och upptäckt förändringar i eko. Om en förändring upptäcktes anmälde sensorn larmsystemet kontrollpanel. Problemet var att falska alarm var vanliga. Den enklaste saker som att en telefon ringer eller klocka tutningar skulle kunna ändra ultraljud Waves eko nog att larmet ljöd.

moderna sensorer

Infraröd rörelsesensor började ersätta radarsensor på 1980-talet. Inledningsvis var de anordningar som dyra, men eftersom deras användningsområden utökats, blev de priser som mer attraktiva, vilket i sin tur förvärrat användningen av infraröda sensorer. Idag är dessa sensorer som används inte bara i larm men på strålkastare, allmänna toaletter, pappershållare handduk, dörrar, belysning rum och mycket mer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org