välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

cool interaktiva vetenskap spel för barn i åldern 5-9

Postad av : P-O Lennartsson

Våra kroppar är utrustade med sinnen som hjälper oss att upptäcka världen omkring oss, hitta mat och hålla oss säkra från fara. Vår känsla av beröring hjälper oss att identifiera objekt och hitta mat. Vårt hörselsinne ger oss möjlighet att kommunicera med varandra, identifiera djurläten och undvika fara. Sinnena, smak och lukt hjälpa oss att hitta ätbara livsmedel. Det finns roliga och enkla sätt att hjälpa barnen att förstå hur deras sinnen fungerar.

Feely Bag

Touch är den mest primitiva av våra sinnen. Människan använda touch att lära sig om vår miljö. Vi touch för att identifiera objekt, bedöma temperaturen på saker och foder oss själva. Nervändarna i fingertopparna är extremt känsliga och kan känna temperatur, textur, form, mjukhet, hårdhet, torrhet och fukt. Fingertopparna kan berätta mycket om världen omkring oss.

ett kreativt sätt att lära barn i åldrarna 5-9 är att göra en Feely väska. Använd en gammal handväska, tyg kasse eller örngott. Sätt ett objekt i påsen, som en roll band, ett äpple eller en kam. Be barnen att identifiera objekt bara genom att känna det. Låt dem beskriver objektet som dess hårdhet, textur, storlek och form. Diskutera hur de vet att dessa saker baserat på att bara röra ett objekt utan att se den. Diskutera hur människor som inte kan se kan identifiera objekt i världen och att läsa böcker med hjälp av deras känsel.

Yoghurt Cup Telefon

ljud färdas genom nästan alla material, inklusive fasta ämnen som väggar, gaser som vår atmosfär och vätskor som vatten. Vissa material beteende ljudvågor bättre än andra. Ljudvågor färdas snabbare genom fasta ämnen än genom vätskor, och snabbare genom vätskor än genom gaser.

Ett enkelt sätt att lära detta koncept för att barn, som föreslås av BBC Skolans hemsida, är att göra en yoghurt kopp telefon. Har färdiga åtta rena, torra plast yoghurt koppar. Gör ett litet hål i botten mitten av varje kopp. Förbered fyra olika typer av material i kontakt kopparna: garn, packning snöre, plast tråd och koppartråd. Klipp garn, surrningsgarn och ledningarna till längder cirka fyra meter. Dela in barnen i grupper om två och ge varje par en yoghurt kopp.

Efter att ha talat om ljudvågor och hur de färdas genom fasta ämnen, låta barnen välja garn, surrningsgarn eller en av trådarna för att göra sina telefoner. Barnen ska sätta in ena änden av kabeln, garn eller snöre genom hålet i kuporna och knyt en knut så att den inte halkar tillbaka genom hålet. Be barnen gissa vilket material kommer att ljudvågor bäst. Prova ut varje telefon genom att ha barnen sträck tråd eller garn mellan kuporna. De kan turas antingen lyssna eller prata i sin kopp. Vilka material som ljudvågor bäst?

Smak och lukt

Våra tungor innehålla smak receptorer kallas smaklökar, som hjälper oss smaka mat. Det finns också smaklökar i halsen och i gommen, men tungan har flest av dem. Smaklökarna arbeta med vårt luktsinne, vår vision och vår hjärna att tolka smak och identifiera livsmedel.

Förbered tre eller fyra olika smaker eller gelatin eller olika smaker av gelé och en kopp färskt vatten för varje barn. Efter att ha talat om hur smaken fungerar, be barnet att sätta på en ögonbindel. Ge barnet en smak av en av gelé eller gelatin och be honom att berätta vad smak det är. Efter det att barnet tar ett glas vatten för att rentvå sitt smaklökar, be honom att hålla näsan och ge honom en annan smak av samma smaksatt gelé. Be barnet att identifiera gelé smak. Var than barn kunna identifiera smaken?

    
    Copyright © 2011 give2all.org