välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur pollinera blommorna?

Postad av : Stefan Svensson

Under våren och sommaren, insekter runt omkring oss. Om du spenderar några minuter i en trädgård, är du säker på att se några fladdrande fjärilar eller höra ljudet av bin surrande runt en blomma. Visste du att dessa insekter är faktiskt hårt arbete att utföra en värdefull tjänst? Insekter är avgörande för pollinering, och utan dem skulle vi inte ha många av de frukter, nötter och grönsaker vi njuter

Du behöver:.
Sammansatta ljusmikroskop
. Beredda objektglas.

Definition av pollinering

Pollinering uppstår när pollen, en grynig ämne som innehåller växtens manliga könsceller (könsceller), överförs från ståndarknapparna av en blomma till stigma av en annan blomma av samma art. Pollinering är nödvändig för att en blomma för att producera frön

Pollen Movement

Pollen har ingen möjlighet att röra på sig. De måste bero på en extern källa om hjälp. Några blommor användning vind eller vatten för att överföra pollen, men de flesta beror på pollinerande djur som fåglar och insekter att bistå i processen.

Pollinerande insekter

pollinera typiskt blommor när de flyttar från anläggning till anläggning söka efter mat. Många blommor producerar nektar, en söt vätska som många insekter äter. När en insekt hamnar på en blomma på foder, pollenkorn hålla sig till sin kropp. Som insekt flyttar till en annan blomma av samma art, är dessa pollenkorn överförs till blommans stigmatisering och pollinering sker. Kanske den mest kända pollinerande insekter bin och fjärilar, men getingar, malar, flugor och skalbaggar kan pollinatörer också.

Värdet av pollinatörer

Många viktiga grödor som äpplen, päron, björnbär, persika, alfalfa och mandel är beroende av pollinerare insekter. I en artikel visas i "BioScience," experter John Losey och Mace Vaughan rapporterar att så mycket som 15 till 30 procent av den mat som äts i USA beror antingen direkt eller indirekt på pollinerare djur. Dessutom, de bedömer värdet av pollinerande insekter till växtodling vara mer än $ 3 miljarder kronor årligen.

Betydelsen av bin

Av alla pollinerande insekter, bin är kanske det viktigaste till pollinering av skördarna. Enligt Michigan State University, bin är särskilt bra på pollinering, eftersom deras kroppar täcks av styva hår som lockar pollen elektrostatiskt. Förutom att de livnär sig på nektar, bina samlar pollen från blommor att ta tillbaka till sina bon. Bin tenderar också att fokusera på en blomma i taget och därmed säkerställa blommor av samma art pollineras. I USA är de europeiska honungsbin (ett främmande arter) används ofta av jordbrukarna som pollinerar grödor. Även honungsbinas kolonier är just nu i nedgång, rapporterar Xerces samhälle finns mer än 4. 000 arter av inhemska bin i USA som kan uppfylla en stor del av pollineringen behoven hos många grödor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org