välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar en klippa, mineral och fossil insamling

Postad av : Camilla Näslund

Scouter, studenter, hundar rock, geologer, museer och livslångt naturintresserade hålla alla berg, mineral och fossila samlingar för forskning, för utbildning, för visning och för skojs skull. Du kommer att skapa en femdelad rock, mineral och fossila samling, en del för vardera av de tre huvudtyper av bergarter samt en del för mineraler och en för fossil. Du lär dig tekniker för att erhålla och visa prover för din insamling samt idéer om hur du kan förbättra som din samling växer.

Du behöver:
Rock, mineral och fossil guider fältet
. Geologer rock hammare (geo plocka).
Mejslar.
Vässade Flathead skruvdragare.
Ryggsäck.
Notebook.
Tidning.
Pennor.
Vitt snabbtorkande färg.
Bomullspinnar.
Magic Marker (fin spets, permanent).
Egg fack.
Candy lådor.
Smycken lådor.
Förvaringslådor eller totes.
Kyldisk eller byrå (tillval).


1.
Organisera ditt område verktyg och förnödenheter i en stadig ryggsäck. Inkludera ditt område guider till stödet med området identifiering av exemplar du hittar.
2.
Planera ditt område resor i förväg och delta i den planerade äventyr studiebesök av andra lokala geologer och hundar rock. Studieområde kartor och dina guider fält för idéer om vad man kan finna i området och det bästa sättet att komma dit.
3.
Samla mineral och fossila exemplar vart du än går och vid varje som möjligt. Bäckar, stränder, och grustäkter är utmärkta ställen att hitta berghällar och rock, mineral och fossila exemplar.
4.
Använd din hammare och stämjärn för att skapa exemplar av cirka ägg eller golf boll storlek, men håll stora vackra exemplar och hela fossiler intakt istället för att bryta dem i lika stora delar.
5.
göra anteckningar på varje exemplar du samla, registrera platserna för varje hitta i ditt område anteckningsbok med så mycket information som möjligt. Inkludera prov (ID-nummer), samlare namn, datum, prov namn (om detta har fastställts) och detaljerade platsinformation.
6.
Wrap varje exemplar i tidningspapper och tilldela var och en ett unikt serienummer nummer för senare bruk. Skriv serienumret på tidningen inslagning och nyckeln den till anteckningar i ditt område anteckningsbok.
7.
Rengör exemplar när du kommer tillbaka hem, snarare än ute i fält. Försiktigt packa upp och rengör hårt prov med tvålvatten och en mjuk borste, men försök inte själv på mjuka ömtåliga mineraler och fossiler. Söka hjälp från erfarna samlare för sällsynta och ömtåliga prover.
8.
Ställ din tvättade exemplar på en tidning att torka.
9.
Label varje rena och torra provexemplaret genom att först dutta en liten cirkel av vit snabbtorkande färg på en platt men diskret del av ditt prov, sedan använda en svart spetsig permanent Magic Marker att tilldela varje exemplar i din samling ett unikt serienummer identifikationsnummer.
10.
Lägg till ett två bokstäver till numrering, om du vill. Till exempel: IR, MR, SR för magmatiska, metamorfa och sedimentära bergarter, MN för mineraler, och FI och FV för fossila ryggradslösa djur och fossil ryggradsdjur respektive. Utse din första metamorfa bergarter exemplar som "MR-001" och din tredje fossila ryggradslösa kallad "FI-003" till exempel.
11.
Identifiera de exemplar som du har samlat, rengöras och märkta. Använd ditt område guider som hjälper dig med denna process. Flera guider är ofta användbart för att göra positiva identifikationer. Använd en rad resurser för att identifiera exakt din exemplar.
Tolv.
Registrera varje juveler och märkts förlagan i din geolog anteckningsbok. Anteckna serienumret du har tilldelat varje prov och din rock identitet.
13.
Transkribera alla fält information från ditt område anteckningar i din permanenta geologiska anteckningsbok. Denna information kan vara värdefull för dig i framtiden när detaljerna fly från ditt minne på grund av ett stort antal prover och en livstid att samla verksamheten.
14.
Visa ditt exemplar på ett sätt som passar din budget och kreativitet. Inledningsvis kan ägg kartonger och lådor smycken vara idealisk. Linje lådor eller enhetligt format plast totes lagring med kartonger papper ägg (den nedre halvan). Dessa är perfekta för äggstora och golfboll-stora exemplar
15
Skapa separata lagring eller utställning brickor -. . En var för varje av vulkanisk, metamorf, sedimentära, mineral och fossil exemplar-när din samling växer tillräckligt stor. Vid något tillfälle, kanske du vill bygga eller köpa montrar att visa upp dina finaste exemplaren.

tips och varningar


Fråga
  • släkt och vänner som reser bort på semester att ta dig tillbaka en sten.
  • Ibland verkar det som allra bästa rock, mineral och fossila exemplar finns alltid nära bikupor, skallerorm hålor och gift patchar murgröna, så var försiktig.
    
    Copyright © 2011 give2all.org