välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika sätt att göra en citron batteri

Postad av : Stefan Svensson

En Voltas batteri består av tre delar:. Katoden (i en citron batteri, ett positivt laddade objekt), anoden (i en citron batteri, ett negativt laddade objekt) och elektrolyt (en vätska som leder flödet av energi). Om du bro de negativa och positiva punkter med en tråd, tar en kemisk reaktion plats inne i batteriet som producerar elektroner och får dem att flyta genom tråden från den negativa sidan till den positiva sidan. Om en eldriven enhet är i mitten av denna anslutningskabel ger reaktion energi för att köra enheten. En enkel batteri kan göras från en citron för att visa den här principen. Det kommer inte att räcka för att driva en glödlampa, men du kan mäta batteriets utgång på en voltmeter --- en maskin som mäter den potentiella spänningen mellan två ledande punkter.

Koppar Penny och Zink Nail

Roll en citron fram och tillbaka på ett bord, trycker försiktigt och vara noga med att inte spräcka huden. Detta frigör citronsyra som kommer att tjäna som elektrolyt i batteriet. Tryck en två-tums galvaniserade spik (galvaniserade objekt är belagda med zink) i citron, lämnar huvudet på spiken som sticker ut minst u00BD tum. Detta är anoden för ditt batteri. För att göra katoden, skär ett segment i citronskal (minst u00BD tum från spiken) stor nog att sätta in ett öre halvvägs. Var noga med det finns ingen kontakt mellan öre och spik-batteriet inte kommer att fungera om elektroderna touch. Fäst positiva klipp av en voltmeter till öre och den negativa klämman spiken att mäta batteriets spänning.

Koppartråd och stål gem

Koppartråd kommer att ge mer energi än ett öre kommer eftersom det är ren koppar . Skär en två-tums bit koppartråd (plundra de täcker av, om det är isolerade ledningar) och gnid in den väl med stålull för att ta bort eventuell oxidering. Skär en två-tums bit från en stål gem. Bered citron som beskrivs i första avsnittet. Tryck koppartråden i citron, lämnar u00BD tum sticker ut. Tryck ståltråd i citron u00BD tum från koppartråd, vilket u00BD tum sticker ut. Mät spänningen enligt ovan, bifoga den positiva klippet till koppartråd och den negativa klämman på ståltråd. För att öka detta batteri makt, klippa en längre bit koppartråd och rullar det i en spiralform tills det är ca u00BD-tums bred. "Svans" lämna en tum lång Gör en skiva i citron och sätt in kopparspiral helt i citron lämnar svansen sticker ut. Detta ökar ytan på koppar som kommer i kontakt med elektrolyten.

koppar och aluminium

Linda en en-tums med fyra-tums bit kartong i aluminiumfolie. Förbered citron som beskrevs ovan, och sedan klippa två en-tums skivor i citron 1/2-tums isär. Sätt i aluminium täckta kartong 3 inches i citron och sätta ett gem på den utskjutande änden av kartong. Sätt i en fyra-tums längd av kopparrör i den andra springa. Mät spänningen som ovan, fäster positiva klipp av en voltmeter direkt till kopparrör och den negativa klämman på gemet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org