välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

svamp Fälthandbok för Ontario

Postad av : Charlotte Wannberg

Ontario är hem för dussintals svampar, många av dem ätliga. Men när plocka svamp är det viktigt att veta vad du har hittat. Denna svamp Fälthandbok för Ontario kan hjälpa dig att identifiera både ätliga och farliga svampar. Vissa giftiga svampar i Ontario liknar deras ätliga motsvarigheter, enligt Ontario Woodlot Association, så det är viktigt att känna till några grundläggande egenskaper innan plocka dem

Mushroom Season

Ontario har ingen svamp säsong. Arter visas på olika tider på året, men vissa perioder är mer riklig. Ontario murklor tenderar att komma fram i maj, enligt universitetet i Guelph. Vissa tickor frukt året. Svampar trivs i svala, fuktiga förhållanden. De flesta arter frukt från sen vår till höst. Efter de viktigaste löv faller i oktober, många mögel och skogsarter svamp frodas.

Platser

Ontario svampar växer i en mängd olika platser, men finns alltid växer på organiska ämnen. Svamp finns ofta i Ontarios skuggade skogar, eftersom dessa områden och svala fuktiga även mitt i sommaren. Levande barrträd är en populär livsmiljö, som är döda stockar, enligt Ontario Wildflower webbplats. Vissa arter växer på gräsmattor, med massor av ruttnande organiskt material under ytskiktet, enligt Guelph University.

Allmänna funktioner

Den klassiska svamp formen består av flera delar. Locket är det stora uppsvällda huvud av svamp. Obs färg, form, konsistens och storlek när identifiera en art. Former allt från platt-toppad till cylindrisk. Färgen kan variera beroende på vädret, ålder svamp och vilken typ av ämne de är växer på, enligt Virtual Museum of Canada. Bestäm spore färg genom att smeta ett brutet svamp mössa mot vitt papper. Olika arter har olika typer av stjälkar. Vissa arter växer direkt på trädet eller marken utan stödjande skaft alls.

Giftiga arter

Tyvärr finns det ingen faktorer som kännetecknar en giftig svamp. Men för två arter hålla utkik efter i Ontario är mordängeln och flugsvampen. Mordängeln är en av de mest giftiga svampar i Nordamerika, enligt de Ojibway naturum. Den växer nära trädrötter, har en lång, smal stam och är nästan helt vit. Flugsvamp finns i Ontario löv-och barrskog. Det har ofta en rödaktig centralt område som blir gul mot locket kanterna. Locket ser vårtliknande, enligt "Andy's norra Ontario Alien vilda blommor. "

Ätliga arter

Dussintals Ontario svamp är stor i kokkärl. Svart och gult murklor är två eftertraktade sorter. Båda har en liknande form, med en hålig mössa på en vit stjälk. Emellertid gul murklor tenderar att vara något mindre än den svarta sorten. murklor växa på skog våningar, oftast i närheten av barrträd eller döende träd alm, enligt Ontario Woodlot bolagsordningen. kyckling i skogen, ibland kallad svavel svamp, finns på levande träd eller död lövträ stockar. Den är gul och orange färg med tjocka, köttig kött. Ostronskivling är mindre och känsligare. De är lätta grädde färgad och växer ofta i lager på asp.

    
    Copyright © 2011 give2all.org