välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lugnande dart gun information

Postad av : Jeanette Morales

En lugnande dart pistol är ett icke-dödligt vapen som används för att tillfälligt oskadliggöra djurlivet i ett försök att flytta ett djur, ta prover från det eller medicinskt behandla det

Du behöver:.
Måttband eller linjal
. Miniräknare.
Radarn.
Motståndskoefficient diagram.

Historia

Nya Zeeland veterinär och apotekare Colin Murdoch uppfann lugnande pistolen under 1950 efter att ha försökt fånga djur och introducera dem till delar av Nya Zeeland.

Funktion

En lugnande pistol bränder en pil laddad med en lugnande kemikalie som punkterar djurets hud. En spruta och nål injiceras genom den kraft en stålkula leverera lugnande medel.

Funktioner

När dart injiceras, en dos av lugnande kemiska träder i kraft, oftast inom några minuter, gör att djuret slås ut för en kort tid.

Typer

Det finns många olika typer av lugnande kanoner, inklusive pistoler, gevär, blåspistoler och armborst. Vapnen är oftast laddade med ett lugnande medel, bedövningsmedel eller paralytisk agent. Många olika typer av läkemedel kan användas.

Varning

Vissa djur kan dö efter att ha blivit skjuten med en pistol lugnande om de inte övervakas noggrant. Djurets vitala funktioner bör kontrolleras ofta. Ett motgift kan ges för att väcka djuret efter transport.

    
    Copyright © 2011 give2all.org