välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur och växter finns i Appalacherna

Postad av : Jeanette Morales

Stretching nästan 2. 200 miles från Alabama i USA till New Brunswick, Kanada, Appalachian bergskedjan är en av de rikaste tempererade områden i världen. Hem för över 200 arter av fåglar och väl över 6000 arter av växter, Appalacherna erbjuda besökare fantastiska mångfald.

Stora djur

Moose bebor nordligaste delarna av Appalacherna. Väger vid 1. 000 pounds eller mer, dessa stora djur strövar djupa skogar och våtmarker från Massachusetts till Kanada. Vitsvanshjort finns gott hela längden på dessa berg och kan upptäckas ofta.

Svarta björn finns också gott om men de är skygga och svåra att hitta. Detsamma gäller för kompaktlastare och prärievargar, även bäver finns också i överflöd och redovisas regelbundet av besökare.

Elk har återinfört till regionen under åren i delar av North Carolina, Pennsylvania och Tennessee. Om inte följs, kan deras särskiljande bugling ibland höras. Vildsvin är också en art som finns i en mindre region, fylla delar av Great Smoky Mountains National Park.

mindre djur

Ett överflöd av mindre djur som ekorrar, jordekorrar, tvättbjörn och opossum bor längs hela Appalachians. Mer sällsynta arter är räv, piggsvin, mink och bisamråtta. Tillsammans med en rad olika salamandrar och ödlor, ormar-både giftig och icke giftig-bor i skogen och klippiga områden i bergen

Många bäckar och några dammar matas med fjädrar och deras kall. vatten stöder öring. Bass, havskatt och braxen finns också gott om i dessa vatten.

Fåglar

Med 255 identifierade olika arter, skulle det vara svårt att lista alla fåglar i Appalacherna. Några av de mer unika arter är whippoorwills och fly-fiskare medan sångfåglar är riklig överallt i dessa berg. Storvilt fåglar som Turkiet och ripa är mycket vanligt och falkar, örnar och hökar strövar omkring på himlen i jakt på byte.

Wildflowers

Enligt en 1999 undersökning av Kartesz och Meacham är 6. 374 växtarter dokumenterats i Appalacherna . Forskarna tror det faktiska antalet är fem eller sex gånger så många. Bergen är känt för azaleor och rhododendron. Laurel, jack-in-the-predikstolen, akleja, Trillium och myr lagerblad täcka vissa bergssluttningar och vilda Sarsaparilla växer i torra, öppna skogar. Trä nässlor kan hittas växer tjockt på vissa områden.

De flesta av dessa arter är våren och sommaren mamelucker men gullris, Queen Anne's lace, harsyra och aster kan hittas på hösten och ibland till tidig vinter.

Träd

Skogen beskrivs som blandade lövträd med ekar och hickories de vanligaste arterna av träd som finns i Appalacherna. En aning av lönnar och bok är också i mixen. I norr, granar och granar är riklig. Den södra änden av bergen är fler arter varierat än någon annan skog i Nordamerika med Basswood, träd tulpan, aska och magnolia bland sorten.

    Previous:nothing
    Next:vad är hybrid majs för?
    
    Copyright © 2011 give2all.org