välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kemi glasvaror säkerhet

Postad av : Charlotte Wannberg

Kemi laboratorier är spännande och vanligtvis säkra arbetsplatser. Som en nyckelkomponent i laboratorium säkerhet måste kemister och eleverna att förstå begränsningar och säker hantering för glas

sodaglas

Inte alla glas är skapade lika. Glas som används för dricksglas eller Windows kallas sodaglas. Den uppvisar en låg smältpunkt (600 till 800 grader Celsius) och kan inte motstå termisk chock (plötsliga förändringar i temperatur). Det är sällan används i ett kemilaboratorium.

Borosilikatglas

Kemisk glas, inklusive bägare och Erlenmeyerkolvar, är tillverkad av borosilikatglas. Dess smältpunkt är högre (750 till 1100 Celsius) än sodaglas och det motstår termisk chock mycket bra. Mest borosilikatglas säljs under varumärkena Pyrex eller Kimax.

Slipningar

Några glas tillverkas med särskilda slipat glas adaptrar som gör det möjligt för enkel anslutning med andra glasvaror eller med glas. Dessa anslutningar blir ofta "fryst", och försök att frigöra dem är en vanlig orsak till skadan. Slipningar ska aldrig värmas direkt i en låga, eftersom de kommer att splittras.

Försiktighetsåtgärder

Skyddsglasögon alltid bör användas i ett laboratorium. Glasrör eller termometrar som skall införas genom en gummipropp bör noggrant smörjas med glycerin och tjocka läder handskar bör användas under den här processen.

Hantering Broken Glas

Mest laboratoriesäkerhet manualer, såsom från University of Nevada Reno, meddela att den manuella hanteringen av trasiga glas undviks om möjligt. Broken Glasvaror skall sopas upp med en borste och sopskyffel. Små bitar kan plockas upp med tång eller pincett. Glasvaror bör endast kasseras i godkänd behållare, som vanligtvis är en kartong utformad och märkt speciellt för detta ändamål. Broken glas ska aldrig placeras i en vanlig papperskorg.

    Previous:nothing
    Next:hur man mäter Tonfrekvenserna
    
    Copyright © 2011 give2all.org