välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

svampar som används som rengöringsmedel

Postad av : Jonathan Nyberg

De flesta vet svampar som champinjoner och svampar. De vanligaste frågorna om dem är om de är giftiga och hur man håller dem från att gro i gräsmattan. Svamp har dock andra syften, till exempel att kemikalier för tvättmedelsindustrin

Du behöver:.
Batteriladdning fall
. Avisoleringstänger.
Lödkolv.
2 procent silver.

Vad är svamp?

PhysOrg. com säger rike av svampar --- skild från djur-och växtriket --- omfattar odlad svamp, svampar, jäst och formar. De sträcker sig från svamp storlek ned till encelliga djur. Många av de 1,5 miljoner arter är osynliga för blotta ögat.

Använder

Människor har använt svampar för livsmedel i århundraden, även i form av ätliga svampar eller använda jäst i bröd och öl. Svamp har även använts som en källa till antibiotika, en källa till hallucinogener, som skadedjursbekämpning anställda och bidra med enzymer som används i tvättmedel.

Enzymer

Ett tvättmedel patentansökan in under 1993 byggdes runt en svamp enzym som tillför syre till alkohol molekyler som kallas fenoler. Patentet sade enzymet hålls färger från färgning andra kläder vid tvätt, en process som kallas färgämne överföring hämning.

Lipaser

A 2009 studie beskrivs på ScienceDirect. com jämfört ett lipas enzym från svampar med en begagnad tillverkats lipas i tvättmedel. Forskarna fann svampens lipas var mindre benägna att bryta ner i tvätten.

Andra användningsområden

Svamp lipaser används även vid behandling av kolesterol, avfettning läder och i kosmetiska moisturizers, enligt EnzymeIndia. com.

    Previous:nothing
    Next:Hur man testar solpaneler
    
    Copyright © 2011 give2all.org