välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna avdunstningen från ett utsläpp

Postad av : Valon Istrefi

När du spiller vätska och inte känner för rengöring upp, kan det vara skönt att veta hur lång tid det skulle ta att avdunsta. Olika vätskor förångas i olika takt, och den räntenivå vid vilken de inte är beroende av miljöfaktorer som yttemperatur, lufttemperatur, luftfuktighet och barometertryck. Fortfarande, mäta och beräkna avdunstningen av en utspilld vätska under kontrollerade förhållanden kan ge dig en god uppskattning av avdunstningshastigheten du skulle ofta vittne. Eftersom utspilld vätska ta på en plan, tvådimensionell form, skulle deras avdunstningshastigheten vara bäst mätt i kvadrat inches per minut (inches ^ 2/minutes).

Du behöver:
Termometer
. Barometer.
Psykrometer.
Rektangulär bakning Pan.
Härskare.
Stoppur.


1.
Mät temperatur, luftfuktighet och lufttryck i rummet där du kommer att beräkna avdunstningen, så att ni kan nu hur det kommer att förändras med olika villkor.
2.
Mät längden och bredden på din bakning. Beräkna sitt område genom att multiplicera längd och bredd tillsammans. Till exempel anser en ugnsfast form med en längd av 10 inches och en bredd av 12 inches.

Area=10 inches x 12 inches=120 inches ^ 2
3.
hälls vätskan på sakta in i bakformen samtidigt som du drar pannan och tillbaka till sprida vätskan runt. Sluta hälla när botten av pannan är helt täckt av vätska, men innan några betydande vätska djup har uppnåtts.
4.
Börja stoppuret för att börja tajma avdunstning. Stoppa klockan i det ögonblick då de sista spåren av vätska försvinner.
5.
Beräkna avdunstningshastigheten av vätskan genom att dividera den del av pannan genom den tid det tog för vätskan avdunsta. Tänk dig till exempel att det tog 4,5 minuter för vatten att helt avdunsta från pan:

Avdunstningshastighet=120 inches ^ 2 /4,5 minuter=26,7 inches ^ 2/minute

avdunstningshastigheten med utspillt vatten under dessa miljöförhållanden är 26,7 i ^ 2/min.
6.
utföra ytterligare försök på olika miljöförhållanden för att fastställa deras inverkan på avdunstningen av din vätska.

    Previous:nothing
    Next:svart swallowtail fjäril livsmiljö
    
    Copyright © 2011 give2all.org