välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

blodsugande insekter & buggar

Postad av : Ulf Friberg

Du behöver:
Balance eller skala som mäter vikten i gram
. Räknare.

Många arter av insekter äta blod, beväpnade med bitande mundelar, de är kan överföra allvarliga sjukdomar genom sin verksamhet. Dessa blodsugande insekter är oftast små och ofta gå oupptäckta eftersom de går om sina livnär sig på människor och djur. Medan de flesta människor kommer att tänka på insekter som myggor då frågan om buggar som dricker blod uppstår många andra typer hör till denna kategori.

Vägglöss

Vägglöss brist vingar och enligt Harvard School of Public Health hemsida, de flesta är ungefär en kvarts tum lång som vuxna. Dessa insekter livnär sig på blod från däggdjur och är platta och ovala. Vägglöss kan vara nästan vit efter ömsat från deras hud eller brunaktig till orange färg. Vägglöss gömma sig i tunnaste av springor och sprickor, som går ut på natten för att dra fördel av en sovande värd, inklusive människor. Sängen felet kommer in en minut lite av sin egen saliv i ett bett, som i tid kan orsaka en allergisk reaktion hos känsliga individer. Vägglöss kommer bit hud med sin mun och dricka ett par droppar blod innan man går en kort sträcka och att upprepa detta. Vägglöss har förmågan att gå så länge som 15 månader utan att äta och en kvinnlig säng bugg lägger så många som ägg 300 under hennes livstid. Lyckligtvis sänder sängen bugg inga sjukdomar.

Deer Fly

Endast den kvinnliga rådjur fluga är en blodsugande insekt, men detta är en klen tröst för dem som tar emot en av felet är smärtsamma bett. Rådjuren flyga är ett världsomspännande art, med endast Island, Hawaii och Grönland tydligen skonade deras närvaro. Den manliga rådjur flyga dricker juice av växter, men den kvinnliga bara äter av blod från djur, inklusive människan. Rådjuren flyga biter oftast djuren på sina halsar, ben eller mage och så många som 100 rådjur flyger på en gång kommer att bita ett stort djur som en häst eller ko. Mest aktiva under månaderna juni och juli i Nordamerika, enligt "National Audubon Society Field Guide till däggdjur," en hjort fluga kommer cirkel dig innan landning. Väl på dig, avfall flugan ingen tid i bitande. De flesta biter kommer att ske strax efter soluppgången och ungefär två timmar före solnedgången. De vuxna rådjur flyga liv från mellan 30 och 60 dagar.

Body lus

tyfus och återfallsfeber är två av de sjukdomar som kroppen löss kan överföra på människor. Kroppen lus kommer att ta sin tillflykt till kläder och flytta till en persons hud när det är dags att livnära sig på deras blod. Kroppen lus är bara en åttondel av en tum i längd och är vanligare på människor med dåliga hygieniska förhållanden än på de som badar regelbundet och ha rena kläder. Kroppen lus är en nära släkting till huvudet lus, men istället lägger sina ägg i håret som dess kusiner gör, lägger kroppen lus ägg på kläder. Äggen behöver ungefär åtta dagar att kläckas. Kroppen lus kan leva utan mat i en vecka och kommer att dricka blod tills den är full eller något stör den. University of Florida Institute of Food och lantbruksvetenskap hemsida säger att kroppen löss mer än sannolikt utvecklats från huvudlöss när folk började bära kläder.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar höjd tryck
    
    Copyright © 2011 give2all.org