välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar Saccharomyces cerevisiae jästceller

Postad av : Stefan Svensson

Saccharomyces cerevisiae, även känd som bagerijäst, används ofta som en modell organism i biologisk forskning eftersom många gener i jästgenomet liknar mänskliga gener. Växande jäst för ett skolprojekt är enkelt och kräver bara några leveranser. Bagerijäst finns i mataffären fungerar bra för de flesta projekt

Du behöver:. .
10 ml majssirap
1 liter kolsyrat mineralvatten.
Provrör och kolvar och rena flaskor (så många som önskas).
Bomullspinnar.
Bomullstussar.

Odling av jäst


1.
Förbered jästen media genom att blanda 10 ml majssirap i 1 liter fortfarande (ej kolsyrat) mineralvatten. Detta media ger en kolkälla (majssirap) samt mineraler för jästen att använda.
2.
Häll medier i flaskor, provrör eller flaskor.

3.
Inokulera kulturer genom att blöta en bomullspinne i media, doppa den i jäst paketet, och sedan virvlande det i media igen.
4.

Placera en tuss bomull på toppen av varje rör för att förhindra kontaminering.
5.
Inkubera kulturer i en varm plats, upp till 35 C. Efter 24 timmar kulturer bör grumligt, dvs molnigt. Detta tyder på tillväxt av jäst kulturer.

Tips och varningar


  • För att minska risken för kultur kontaminering, inte på insidan av kulturen containrar eller lämna dem öppna för luften.
  • Placera inte någon form av tätning på din kulturer. De gaser som bildas när jäst jäsa socker kan orsaka rören att explodera.
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en myra gård med en flaska
    
    Copyright © 2011 give2all.org