välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en vatten klocka för ett forskningsprojekt som

Postad av : Annika Hultén

Vatten klockor var bland de första tidskontrollorganisationen enheter. De var mer exakt än solur eftersom de kunde mäta tiden i minuter snarare än bara i timmar. De inblandade avbryta en behållare ovanpå varandra. Den första behållaren droppade vatten i små, stadig droppar in i andra behållare som var märkta med minuten-timmars linjer. Forntida människor kunde tala tiden från där vattnet linjen. Även senare uppfinnare upptäckt vatten droppar avtog på att storleken på den övre behållaren sjönk, förblev dessa klockor i bruk under en tid. Eleverna kan lära sig om historia och vetenskap med att skapa en egen

Du behöver:. .
Klar plast vattenflaska
Needle.
Fingerborg.
Modellera.
Mätglas.
Tratt.
Vatten.
Stoppur.
Målartejp.


1.
Skölj och tvätta en genomskinlig flaska av plast vatten grundligt, ta bort alla spår av etikett lim. Flat-bottom flaskor fungerar bäst för detta. Försiktigt peta ett hål i mitten av flaskans botten med en nål, använd en fingerborg för att undvika skador.
2.
Rulla en liten ring av modellera samma storlek som mynningen av din mätglas. Tryck leran ringen på mynningen av cylindern. Cylindern bör vara breda och stadig nog att hålla upprätt vattenflaskan utan stöd. Den modellera är bara en försiktighetsåtgärd.
3.
Tryck ned på flaskan i modellera ringen och se till att flaskan är perfekt rak och hålet är centrerad. Slip en tratt i munnen på flaskan, och noggrant fylla flaskan med vatten.
4.
Starta stoppuret och se hur mycket av flaskan fyller i en minut. Placera små bitar av färgat målartejp på 10-minuters intervall. Till exempel, om 1 ml av vatten faller i en minut, placera en bit tejp var 10 milliliter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org