välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör magneter vända i en cirkel

Postad av : Jonathan Nyberg

Många människor har en fascination med magneter. De spelar med dem som barn, klistra dem till allt de kan, flytande dem ovanpå varandra och stapla dem i olika former. Som vuxna människor blir magnetisk skrivbord pussel att fippla med när uttråkad och hjälpa sina barn och elever skapa naturvetenskapliga projekt med hjälp av magneter för att flyta leksak tåg och bilar.
En rolig aktivitet att göra på egen hand eller med barn är att göra magneter "jaga" varandra i cirklar

Du behöver:
2 bar magneter
. Paint markörer.


1.
Upptäck de olika polerna i din magneter genom att försöka hålla ihop dem. När magneter stöter ifrån varandra, polerna är desamma. När de håller ihop, stängerna är varandras motsatser.
2.
Markera poler dina magneter med färg markörer. Med en annan färgad markör för varje magnet, markera stavar som stöter ifrån varandra med ett plus. Försök att hålla det plus till andra sidor av magnet. Markera sidor som det plus hålla sig till med minus
3
Lägg två magneter på en plan yta framför dig. . Lägg ett horisontellt med ett plus i kanten mot dig. Lägg den andra magneten omkring en tum bort och i rät vinkel mot den första. Den smala änden av magneten mot första Magneten ska vara ett plus, också.
4.
Tryck annan magnet mot den första. Slutet av den första Magneten ska "köra" bort från den andra magneten. Fortsätt att trycka på en annan magnet så fort du kan för att göra den första magneten synes spin på egen hand. Prova detta med minus sidor också.

    
    Copyright © 2011 give2all.org