välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bestämmer brännvidd reflekterande speglar

Postad av : Annika Hultén

Konkav (nedsänkt) speglar i form av en parabel har egenskapen att kunna fokusera ljus på stort avstånd till en punkt. Den här fastigheten utnyttjas i de flesta stora synligt ljus teleskop. Avståndet från centrum av spegeln till fokuspunkten kallas "brännvidd. " Parabeln har formen y=x ^ 2 där ^ 2 betyder "kvadrat. " Från denna kan du härleda brännvidd av en spegel genom att mäta hur bred och nedsänkt det är

Du behöver:. . .
Linjal


1
identifiera eller mäta diametern på spegeln. Beteckna diameter av bokstaven "D"
2.
Placera en linjal ovanpå spegeln, från ena kanten av de speglade ytan till den motsatta sidan, så att den går direkt över spegel centrum. Identifiera eller mäta det lodräta avståndet från spegeln centrum upp till linjal. Betecknar vertikala avståndet av bokstaven "V"
3.
Beräkna brännvidd, eller avstånd i fokus från mitten av spegeln, genom att först kvadratur diameter, " D "och sedan dividera med 16 gånger" V. "Därför motsvarar brännvidden D ^ 2 /(16V), där" ^ 2 "betyder förstås" fyrkantig ".

Tips och varningar


  • Not Ett cirkulär spegel kommer att ha olika ekvationer för brännvidd från de vanligaste parabolisk spegel.
  • Vissa Vernier bromsok har en tunn förlängning för att mäta djupet och kan vara lämpliga för steg 2, som skulle en djupmikrometer .
  • Observera att det inte är omöjligt för brännpunkt vara mindre än V. Det betyder bara inkommande parallellt ljus-ljus från ett stort avstånd-fokuserar på en plats inom den konkava hålighet i spegeln nedan, där linjal skulle gå. Den används i strålkastare, till exempel, där ljuskällan i en brännpunkt inom strålkastare hålrummet skickar ut nästan parallella strålar.
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar lila gröna växter
    
    Copyright © 2011 give2all.org