välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man tecknar GPS-kartor

Postad av : Magnus Ekblad

Framsteg inom GPS-teknik och dess tillgänglighet har exploderat under senare år. Vad som en gång var bevakad provinsen militären finns nu i handburna enheter, bilar och båtar, och på mobiltelefoner. GPS-enheter är inte bara om navigering, men hitta på är den stora dragningen. De kan också användas för att skapa kartor. Kartor anpassa dina reseupplevelser och gör att du kan anpassa dem för just dina behov. Du kan dela kartor och spara dem för framtida bruk

Du behöver:.
GPS-enhet.
Kartprogram.
Digital kamera (tillval).
Debatt (tillval).


1.
Samla in data för din GPS-karta i början av resan, eller vid en början plats för kartor beskriver ett visst område. Sätt en vägpunkt med enheten. En vägpunkt är en användardefinierad plats. GPS-enheten kan ha en knapp på framsidan av enheten eller ställ waypoints via ett interface.
2.
Ange egenskaper för en waypoint. Använd enhetens redigera funktion för att lägga till information om din utgångspunkt. Din manual kommer att ge detaljer om redigering egenskaper såsom namn, beskrivning eller symbol.
3.
Fortsätt din resa eller plats-märkning med antingen GPS-enhetens tracking funktion eller genom att skapa en rutt . Ett spår ställer automatiskt waypoints på förinställda intervall som du reser, vilket gör den idealisk för kartläggning gränser. En rutt, å andra sidan, kan du manuellt ställa in poäng. Ni har frihet att sätta poäng på områden av särskilt intresse, vilket sparar internminne. Detta är ett bra alternativ om du reser till en specifik destination.
4.
ta anteckningar eller bilder medan insamling av uppgifter för alla eventuella specialfunktioner längs vägen. Komplettera din färdväg eller position märkning genom att stoppa datainsamlingen eller spårning. Detta steg är viktigt att se alla uppgifter du samlar in är relevant för din karta.
5.
Ladda upp GPS-data till datorn. Många GPS-märken säljer egenutvecklade kartprogram för att rita kartor. Se din återförsäljare för programvara alternativ. Märken som Garmin har fria versioner av programvaran på nätet. Alternativt kan du använda webb applikationer som MapMyWalk. com eller Google Earth. Ladda upp instruktionerna varierar med den typ av program du använder.
6.
Välj bakgrund för din karta. Vanliga alternativ är enkel väg och landmärke dataledning, topografiska kartor eller satellitbilder. Vilken typ du väljer beror på vilka data du har samlat in och avsedda användning för kartan. Vandrare kan uppskatta den detaljerade landskap ritning av en topografisk karta.
7.
Lägg några anteckningar, bilder eller annan information till din karta. Webbapplikationer såsom EveryTrail. com låta dig ladda upp bilder så kan du anpassa din karta med aktuella webbplatsen bilder.

Tips och varningar


  • alltid göra anteckningar medan man i fältet eller på din resa. Lita inte på minnet för mer information.
  • Ta alltid extra batterier till GPS-enheten vid insamlingen av uppgifter för att undvika förlust av data.
  • Kontrollera före innan du går ut för att samla in data för att se Du kan besöka webbplatsen och att inga nedläggningar av vägar eller parker.
  • har alltid en karta och kompass som backup. En GPS-enheten kommer att berätta din position, men i händelse av fel på utrustning, kommer du fortfarande att kunna återgå till startposition.
    Previous:nothing
    Next:hur man identifierar sadeln undulatis
    
    Copyright © 2011 give2all.org