välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna spänningar i fysik

Postad av : Magnus Ekblad

Tension är en kraft som gäller i motsatt riktning på varsin sida av ett objekt. En pendel sätter tråden som förbinder det under spänning. Ett klätterrep blir satts under spänning när du bestiga det. Spänningar kan ses som en separerande kraft

Du behöver:. .
Pencil
Papper.


1.
Rita ett diagram av objektet.
2.
Hitta alla krafter på objektet.

3.
Identifiera komponenterna för styrkorna.
Generellt när man arbetar i två dimensioner du har två riktningar, x och y. Ibland kan en kraft kan arbeta i två riktningar på en gång, bara dela upp kraft i dess beståndsdelar med hjälp av Sin Cosinus och tangens lagar. Så om problemet, säger den kraft agerar i 45 graders vinkel mellan x och y riktningen, bara bygga en triangel med x-och y som den närliggande och motstående sidor och mängden av maktmedel är hypotenusa. Lös för x och y.
4.
Hitta spänningen komponenter.
När du har hittat delar av varje kraft. Hitta komponenterna i de krafter som verkar ifrån varandra, detta innebär att den kraft som verkar i x-riktningen måste vara en del positiva x distans från en annan kraft som verkar i negativ x-led för dem att bygga spänning. Detta innebär att ett rep spänt hålls i taket med en bult som är en + y kraft och ett barn hängande på linan som är en-y kraft. Lägg det absoluta värdet av både styrkor och du har dragkraft.

Tips och varningar


  • Krafter mot varandra ger en kompression kraft, är detta lätt misstas för spänningar eftersom de fungerar fortfarande i motsatt riktning.
    Previous:nothing
    Next:natriumkarbonat & HCl reaktion
    
    Copyright © 2011 give2all.org