välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör kaliumnitrat hemma

Postad av : P-O Lennartsson

Kaliumnitrat, även känd som salpeter, är en kemisk förening med många användningsområden, inklusive pyroteknik, raketkrut, fyrverkerier, bomber rök, krut, gödsel, stubbe avlägsnande, kött härdning, konservering och andra användningar

Du behöver. :
Instant Cold Pack innehåller ammoniumnitrat.
Sax.
Kaliumhydroxid.
Mätutrustning (metriskt).
Varmvatten.
Tre glasbägare.
Kaffe filter (tillval).
Sugar.
Matcher.


1.
Skär ögonblick Cold Pack öppna och häll innehållet i en behållare. Släng vattnet påsen om kylan förpackningen är oanvänd, torrhalten är ammoniumnitrat. Om kylan förpackningen används, måste vattnet som skall filtreras ut. Placera ett kaffefilter i en bägare, häll upp vätskan i filtret, kassera fasta och låt den filtrerade vätskan torka och bilda kristaller ammoniumnitrat. Klumpförebyggande medel är ofta närvarande, vilket resulterar i en gul eller benvit färg-läs på etiketten på förpackningen
2
Lös 80 gram av ammoniumnitrat i 70 milliliter. . av varmt vatten och rör om kraftigt. Om det finns ett klumpförebyggande medel närvarande, filtrera ammoniumnitrat genom ett kaffefilter i en bägare och kassera fasta ämnen.
3.
Lös 56 g kaliumhydroxid i bara tillräckligt med vatten att helt upplösa den.
4.
Häll ammoniumnitratlösning från steg 2 långsamt i kaliumhydroxidlösning i steg 3. Stora mängder giftig ammoniakgas kommer att släppas, så detta måste göras utanför eller under ett dragskåp.
5.
Låt allt vatten och ammoniak för att helt försvinna i en väl ventilerad plats tills det är torrt. Detta kommer att ta flera dagar. För att påskynda processen upp, kan lösningen kokas tills innehållet är torra. Kristallerna kvar är kaliumnitrat.
6.
Testa kaliumnitrat. Blanda små lika stora mängder kaliumnitrat och socker och tänd eld på. Om det lyckas kommer kaliumnitrat brinner med en lila och rosa låga.

Tips och varningar


  • Cold Packs kan köpas på apotek eller sportartiklar butiker.
  • Kaliumhydroxid är mer känt som kaliumklorid eller lut.
  • Kaliumhydroxid säljs i butiker som säljer hemgjord tvål leveranser.
  • blanda ammoniumnitrat med kaliumhydroxid avger giftiga ammoniakgas, så detta måste göras utanför eller under ett dragskåp.
  • Kaliumhydroxid är frätande, så gummihandskar när du hanterar den.
    
    Copyright © 2011 give2all.org