välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

häpnadsväckande fakta om Costas kolibri

Postad av : Jan-Olof Stoor

Uppkallad efter den franske adelsmannen Louis Marie Pantaleon Costa är Costas kolibri hemma i delar av öknen sydväst i USA och delar av norra Mexiko. Den Costas kolibri är en liten fågel, som alla kolibrier, och den finns i skrubben områden, ibland frekventera trädgårdar. Den Costas kolibri är en ensam fågel utom för avel, då hanarna kan sätta på en hel show

Identification

Costas kolibri män och kvinnor både besitter en ljusgrön tillbaka men hanen har exceptionellt levande färger på sin hals området, som ornitologer kallar ett Härlig. Hanen kolibri har en skimrande lila hals lapp, med mycket av huvudet området samma skimrande färg. Halsen patch, enligt Cornell Lab of Ornithology hemsida, kommer förlänga mot axlarna. Honorna är betydligt mindre slående, med en vitaktig strupe och mage. Fågeln är bara 3,5 inches lång och väger ungefär en tiondel av ett uns.

Courtship

samtidigt som man försöker nå den uppmärksamhet av en kvinnlig, kommer hanen Costas kolibri flyger mot henne, gör många slingor och passerar över föremålet för hans önskan. Efter detta gör man en brant vertikal stigning och gör några akrobatiska slingor samtidigt som de producerar visslande ljud. Hans sista försök att imponera omfattar flyger bort från henne i en snabb flygning full av sicksackar precis över markytan. Hanen återvänder därefter och kan gå igenom dessa motioner igen förrän den kvinnliga godtar eller avvisar honom.

Lättja

Medan dagstemperaturer i öknen kan vara ganska varm, kan temperaturen på natten blir sval. Den Costas kolibri har en normal hjärtfrekvens för en otrolig 500 till 900 slag per minut. Men när temperaturen blir kyligt kan fågeln gå in i ett tillstånd av dvala, sänka denna takt att långsamt som bara 50 hjärtslag per minut.

Nest och ägg

Den kvinnliga Costas kolibri bär bördan av byggnad boet och uppfödning hennes kycklingar, utan någon hjälp alls från den manliga. När manliga raser, blir det en frånvarande far, honan kommer att bygga ett bo så låg som 3 meter ovanför marken i en buske eller buske. Boet är skålformat och kvinna, cirka två dagar efter avslutad boet, lägger en liten ägg i den. Två dagar senare lägger hon sin andra och sista ägget, ägg kräver cirka 15 till 18 dagar att kläckas

tänka

Trots det välkända uppvaktning ritual, ingen har någonsin sett den faktiska uppfödning av denna typ. av kolibri. Den påminner starkt om de unga och den kvinnliga Costas kolibri till två andra typer inom sitt sortiment --- Anna: s och svart-chinned kolibri --- gör det svårt för forskare att studera arter. Det Costas kolibri livnär sig på nektar från blommor och insekter. Kvantitet och kvalitet av blommor i öknen beror ofta på mängden nederbörd, vilket kan påverka populationer av denna art.

    Previous:nothing
    Next:hur man läser ett vatten barometer
    
    Copyright © 2011 give2all.org