välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man sköter om en räddats vild fågel eller däggdjur

Postad av : Jonathan Nyberg

Ni har tagit i en sjuk eller skadad vild fågel, kanin eller kanske en orm. Du har gjort bra hittills genom att hjälpa en varelse som sannolikt inte skulle överleva utan hjälp. Även om vissa är för sjuka eller skadade att spara, kan många bli frälsta. Den vård som djuret får nästa kan göra skillnad på huruvida djuret överlever att leva igen i det vilda

Du behöver:. .
Box
Pappershanddukar eller t-shirt.
Minimal hantering.
Wildlife Rehabilitation Center.


1.
Line en låda med hushållspapper eller en gammal t-shirt. Handdukar är inte det bästa att använda eftersom de lätt kan riva upp och djuret kan trassla i strängar.
2.
Poke några lufthål i lådan.
3 .
Placera vilda fåglar eller andra djur i rutan och på nära håll locket.
4.
Sätt boxen i en varm, mörk och tyst rum tills du kan transportera den till en djurlivet rehabiliteringscenter.
5.
Transport djuret till en safaripark rehabiliteringscenter inom 24 timmar. Enligt federal lag, kan du hålla en infödd vild fågel i endast 24 timmar för detta ändamål. Även att ge djuret bästa möjliga vård, ju förr desto bättre.
6.
Ge inte djuret något vatten. Ett djur med skallskada kan lätt drunkna i ens ett grunt tarm av vatten. Att ge vatten med en pipett kommer att orsaka onödig påfrestning på djur och kan orsaka djuret att ta vatten i lungorna.
7.
Mata inte fågelungar eller andra vilda djur. Djuret kan ha inre skador som skulle göra att äta mat farlig. Dessutom har varje art sin egen diet, kan fel mat orsaka magproblem och livshotande diarré.
8.
Hantera inte vilda fåglar eller andra djur mer än nödvändigt. Detta betyder inte visa den för dina vänner eller låta dina barn husdjur och prata med den. Sådan stress kan och dödar vissa känsliga djur såsom vilda kaniner.
9.
Försök inte att behandla eventuella skador själv. Djur reagerar olika på människors mediciner, även aktuell sådana. Att behandla ett vilt djur är skadade utan ordentlig träning kan göra mer skada än nytta.

Tips och varningar


  • Om du vill lära dig att mata en vild fågelunge eller andra djur, så registrera dig som volontär hos din lokala djurlivet rehabiliteringscenter.
    
    Copyright © 2011 give2all.org