välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man svepa en magnet

Postad av : Ulf Friberg

Magneter är naturligt förekommande mineraler-för det mesta. Järn, nickel och magnetit har magnetiska egenskaper och kan användas för att göra permanenta magneter. Däremot kan elektromagneter också skapas med några hushållsartiklar. Eftersom ett magnetfält genereras när strömmen flyter genom ledningar, kan magneter bildas med hjälp av en järnspik, ett batteri och några koppar ledningar. Det är koppar kabel som skall slås in specifikt för att skapa magnetfältet

Du behöver:.
Järnspik
. Isolerad kopparledningar.
Avisoleringstänger.
D-cells batteri.
Eltejp.


1.
Skär ca 20 meter koppartråd från spolen. Du kanske inte behöver så här mycket när du är klar. Detta bör vara det mesta du behöver.
2.
Placera ena änden av koppartråden bredvid botten av järnspik. Allt järn cylinder kan användas, men en spik är vanligast. Nyp tråden mellan fingrarna och nageln. Dra kabeln så att det finns ca 6 inches fri wire hänger ned från slutet av spiken.
3.
Håll kabeln kläms i botten och börja vrida ledningen moturs runt längden på spiken. Vid första, tryck ner kabeln så att den trycks fast längs huvudet på spiken. När det blir runt omkretsen av spiken och tillbaka till utgångsläget platsen, tryck fast den ordentligt ned så att den trycks mot det lager av tråd som han hade bundit innan det.
4.
Håll linda tråden runt nageln på detta sätt, att trycka ner varje rad ring av tråd så nära som det kan komma till lagret under den. Det är optimalt att inte se några av spiken mellan två lager av tråd. Tryck hårt och linda spiken hela vägen till toppen. Håll extra kabel på toppen åt sidan.
5.
Linda ett lager av eltejp runt utsidan av lagret av inslagna tråd. Täck tråd helt, ungefär på samma sätt som du använt kabeln för att täcka spik. Bandet kan överlappa, ledningarna nedan bör det inte
6
Ta det överskjutande tråd på toppen av nageln och vrid den sakta ner längs spiken och se. . att trycka fast den ordentligt tillsammans. Detta kommer att vara samma process som steg 3 och 4, men att gå den motsatta vägen. Väl på botten, lämna ytterligare 6 inches av tråd dinglande. Klipp av resterande tråd. På denna punkt kan du linda ytterligare ett lager av tejp över dina andra lager av tråd om du vill. Detta kommer att skapa extra säkerhet och förhindra repar upp sig. Du har lyckats lindade din elektromagnet med koppartråd.
7.
Strip 1 eller 2 inches av ändarna på varje 6-tums kabeltrådar hängande från botten av din järnspik .
8.
Placera en av ändarna på den positiva polen och en på den negativa polen på batteriet. Detta kommer att slutföra kretsen, skickar en ström via ledningar, vilket skapar ett magnetfält, och därför en elektromagnet. Du har nu en förpackad magnet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org