välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kännetecknar en god buffertar

Postad av : Valon Istrefi

En buffert är en vattenbaserad lösning som innehåller en blandning av antingen en syra och dess konjugerade basen, eller bas och dess konjugat syra. De syror och baser som används i en buffert är ganska svag och när en liten mängd av en stark syra eller bas tillsätts, inte pH inte ändras nämnvärt. År 1966 beskrev Dr Norman Good en uppsättning av 12 buffertar som kallas Bra buffertar. Egenskaperna hos dessa buffertar gör dem mycket användbara inom biologisk och biokemisk forskning.

pKa

pKa är logaritmisk form av syrakonstanten av den svaga syran i bufferten. Det används för att representera styrkan hos den svaga syran i buffertlösning. Eftersom goda buffertar ofta används inom biologisk forskning, och eftersom neutrala eller nära neutrala villkor krävs för de flesta biologiska reaktioner äga rum, är pKa av den svaga syra som används i en bra buffert i intervallet motsvarar en vidd av pH 6 till 8.

Löslighet

Bra buffertar har en hög löslighet i vatten, eftersom de flesta biologiska system naturligtvis använda vatten som sin lösningsmedel. Dessutom är lösligheten för god buffertar i organiska lösningsmedel såsom fetter och oljor låg. Detta hindrar Bra buffert från ansamlas i biologiska delområden såsom cellmembran.

Membran Impermeabilitet

Om bufferten passerar genom ett cellmembran, det samlas inuti cellen och ändra cellen och påverkar resultaten av försöket . Därför kommer God buffertar inte passera genom cellmembran.

Minimal Salt Effects

hög salthalt kan ofta ha indunstning effekter på celler. Dessutom är vissa salter reagerar också med andra beståndsdelar i setup för att bilda komplikationer i forskningen. En bra buffert har minimal joniska innehåll att minska dessa komplikationer.

Skötsam Cation Interaktioner

Många buffertar reagerar med katjonbytare ligander bilda komplex vilka kan ansamlas i olika regioner i setup och effekt forskningen. En idealisk Bra buffert ingår inte sådana komplex, men sådana buffertar är praktiskt taget omöjliga att producera. I allmänhet Bra buffertar form ett litet antal komplex som är lösliga, för att förhindra ansamling som kan påverka forskningen.

Stabilitet

Buffertar ofta används i forskning på reaktioner med enzymer. En bra buffert är kemiskt stabil nog att motstå nedbrytning att enzymer kan orsaka. Dessutom är en bra buffert också resistenta mot icke-enzymatisk nedbrytning av andra delar av installationen.

Giftfrihet

Eftersom Bra buffertar används ofta i forskning som inbegriper levande celler, är de skyldiga att vara giftfria till celler som används i experimentet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org