välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

G2 fas av mitosen

Postad av : P-O Lennartsson

G2 fasen är en del av en cell cykel. Det är det sista steget innan celldelningen, eller mitos, inträffar. Dessförinnan genomgår cellen en normal utvecklingsprocess i hela sitt naturliga liv, att bevara den större organismen det är en del av

Du behöver:. .
4 push pins
5 plast dryckeskärl (klar, en storlek).
20-av-30-tums skum ombord blad.
Limpistol.
Limstift.
Glasburk (klart).
Stoppur.
Glas markör.

cellcykeln

Mitos är den process genom vilken en cell delar sig i två i en eukaryot organism, som innehåller djur, växter och andra komplexa livsformer. När den inte är att dela det mesta av cellens tid som tillbringas i interfas, utför de flesta av sina normala funktioner och växa till en mer komplett cell

Interphase Scener

Det finns tre stadier av interfas. G1 (den första gap), S (syntes), och G2 (den andra gap). I G1, syntetiserar cellen proteiner, utvecklas till en fullständig cell, och växer till sin dubbla storlek. I S skede dubbletter cellen dess kromosomer. Det är på denna punkt som en cell går in i sin slutfas före divisionen.

G2 Fas

G2 fasen är tiden efter celltillväxt och kromosom dubbelarbete där cellen förbereder sig för att dela. Klyftan är kort, förekommer endast i cirka fyra eller fem timmar hos människa. Vid denna punkt, är kärnan väldefinierad och bunden av en kärna kuvert, och kromosomerna är fortfarande i form av löst packad kromatin fibrer. Cellen är fortfarande fortsätter att växa i storlek, att bygga upp en ansenlig mängd ATP och höga fosfater energi.

Control Checkpoint

I slutet av scenen, in i cellen en kontroll checkpoint. Ett protein kinas, som är ett protein som kommer att ändra andra proteiner genom att lägga till fosfat till dem, som kallas M-fas främja faktor avgör om cellen kan träda mitos. Om skadad segment av DNA upptäcks, då de kan repareras innan de förökar sig ytterligare.

Cancer

i vilken fas G2 leder till mitos är viktigt för att förstå cancer, eftersom anhopning av fel i DNA kan leda till instabiliteten i en genomet och out-of-control cell reproduktionen. Förändringen av proteinkinas, i synnerhet, har hjälpt forskarna avgöra vilken typ av cancer och hur det sprider sig i hela kroppen.

    Previous:nothing
    Next:information om linjära ekvationer
    
    Copyright © 2011 give2all.org