välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar för kilowattimme bruk

Postad av : Ulf Friberg

Elektriska anordningar, per definition, förbrukar el. Den el som förbrukas av en elektrisk apparat mäts i termer av makt, som brukar anges i enheter av watt (W). Elbolag företag emellertid mäta strömförbrukningen med kilowattimmar (kWh). Denna kvantitet motsvarar elförbrukningen för alla enheter i ett hushåll i kilowatt (eller tusen watt) multiplicerat med antalet timmar de anordningar är i drift (i enheten timmar)

Du behöver:.
Calculator.


1.
granska tillverkarens tag på baksidan av en apparat eller annan elektrisk anordning. Den kommer antingen det strömförsörjning i watt eller enhetens spänning (i volt, V) och ström (i ampere eller ampere, A).
2.
Multiplicera spänning och ström tillsammans för att bestämma kraften på enheten i watt (W) om strömmen inte finns redan i watt. Till exempel kan en brödrost arbeta vid 120 volt och 4 ampere, i vilket fall dess makt är 120 V x 4 A=480 W. Om strömmen är angivna i watt, så det här steget är inte nödvändigt. En 75-watts glödlampa, till exempel, verkar förbrukar 75 watt.
3.
Dela makt enheten med 1000 att konvertera till kilowatt (kW). Exempelvis förbrukar de 75-watts glödlampa 75 /1000=0,075 kW.
4.
Multiplicerar effekten av enheten i kW med antalet timmar (h) det är i operation för att fastställa energiförbrukningen hos enheten i kilowattimmar (kWh). En 75-watts glödlampa som bedriver verksamhet i 3 timmar skulle förbruka 0,075 kW x 3 h=0,225 kWh.
5.
Bestäm kostnaderna för driften av enheten genom att multiplicera enhetens energiförbrukning i kWh av kWh som tas ut av den lokala energibolaget. Denna information är vanligtvis tillgänglig på en power-verktyg bolagets räkning och är normalt i intervallet $ 0,08 till $ 0,24 per kWh. För exemplet i steg 4, om strömmen nivån på kraftbolaget är $ 0,14 per kWh, då kostnaderna för driften av glödlampa i 3 timmar är 0,225 kWh x 0,14 $=$ 0,03.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett terrarium för barn
    
    Copyright © 2011 give2all.org