välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en solcellsdriven ugn med aluminiumfolie

Postad av : Jonathan Nyberg

En sol ugn är ett enkelt sätt att utnyttja solens kraft. Konstruktionen kräver ingenting men husgeråd och använder aluminiumfolie för att koncentrera solens energi för matlagning. Ugnen består av en mindre låda som ligger inuti en större låda. Ett lock täcker både boxar och har en 45-graders reflekterande flik som koncentrerar solljuset inne i mindre lådan där tillagningen är klar. Insidan av båda rutorna också omfattas i aluminiumfolie för att hjälpa reflektera solljus mot maträtt som är tillagad

Du behöver:.
15-av-15 tums kartong.
16-av-16 tums kartong.
18-av-18 tum bit kartong.
15-av-15 tum bit kartong.
Aluminiumfolie.
Platt svart sprayfärg.
Lim.
Maskeringstejp.
Tillagning i ugn väska.
Mattkniv.
Tidning.
Klädhängare.

Konstruera Base


1.
Vik flikar den större rutan stängd (16-av-16-tum) och tejp stängas. Placera den mindre lådan (15-av-15-tum) på toppen av klaffar direkt i centrum. Spår i ytterkanten av mindre rutan på lappar och sedan klippa spårning ut så att det finns ett hål exakt storlek mindre låda.
2.
Gör en markering på mindre lådan i höjd med de högsta potten du kommer att laga mat med. Använd en mattkniv för att skära hörn av lådan ner till detta märke. Vik nu utvidgats klaffarna på märket.
3.
Limma aluminiumfolie över hela båda rutorna "inne ytor och spray-färg på utsidan av rutorna svarta.

4.
Lägg på ett lager wadded upp tidningen i den större rutan så att när den mindre lådan är placerad inuti toppar av lådorna är parallella.
5.

Limma aluminiumfolie över en sida av 15-av-15-tums bit kartong. Spray-måla folierad sidan matt svart. När färgen är torr, placera denna kartongbit inuti mindre låda med folierad sidan uppåt för att fungera som en droppskålen.

Konstruera Top


1.

Placera den större rutan i mitten av 18-av-18-tums bit kartong och spåra dess omkrets på kartong.
2.
Använd mattkniv att göra diagonala nedskärningar från hörn spåra till hörn bit kartong. Vik sidorna ner på kanterna på spårning och vik dem över varandra om de överlappar varandra. Tejpa veck till varandra där de överlappar varandra och bildar läppar toppen av ugnen. Det ska se ut som en låda lock.
3.
Rita omkrets mindre låda i mitten av den nybyggda locket och skär spåra ut på tre sidor. Vik cutout upp från toppen av locket längs fortfarande intakt kanten.
4.
Stretch ugnen påsen över den resulterande hålet på undersidan av locket. Limma påsen på locket och limma påsen stängd.
5.
Täck undersidan av locket s lock med aluminiumfolie. Denna flik kommer att användas för att reflektera solljuset in i ugnen.
6.
Klipp till en bit tråd från klädhängare tillräckligt länge för att hålla luckan öppen i en 45-graders vinkel. Gör två 1-tums rätt vinkel böjar i varje ände av ståltråd i motsatt riktning, vilket resulterar i en avlång Z form. Stick en av de böjs i en av kanterna av öppningen i locket och den andra böjer i luckan så att kabeln håller luckan öppen på ungefär 45 grader.
7.
Placera droppskålen inne i mindre låda, placera mindre inuti den större rutan och limma dess klaffar ner. Omfatta både lådor med lock och ugnen är klar för användning.

    Previous:nothing
    Next:hur man designar en trädgård spel
    
    Copyright © 2011 give2all.org