välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om iris i ögat

Postad av : Jeanette Morales

Iris i ögat är ett cirkulärt membran som kan ingå eller utöka eleven för att släppa in ljus i det inre av ögat. Den finns i tre färger-blå, grön och brun-bestäms av två gener som ärvs från föräldrarna

Identification.

iris i ögat är den runda, färgade membran som omger pupillen.

Färg

Färger av iris inkluderar brun, blå, grön, hassel och, i fall av albiner, röd. Ögonfärg bestäms av mängden melanin i ögat, den ärvda gener och ålder på den person, som människor under 3 år producerar fortfarande öga pigment.

Funktion

iris reglerar mängden ljuset som kommer in i ögat genom att öppna och stänga eleven. I svagt ljus nivåer, öppnar iris, dilating eleven, och i höga ljusnivåer, iris kontrakt, blockering mängden ljus som kommer in i ögat.

Läge

iris i ögat finns bakom hornhinna, som är det yttersta lagret i ögat, och framför linsen.

genetik

Människor ärver två kopior av genen för ögonfärg, ett från varje förälder. Brown är den dominerande genen, vilket innebär att person kan ha två bruna gener, eller en brun gen och en blå eller grön genen. Blåögda människor bara kan ha två exemplar av blå gener, och grönögda personer kan ha antingen två kopior av grön eller en kopia av grönt och blått. Albinos saknar melanin i deras ögon, som orsakar deras iris ska visas rött.

    
    Copyright © 2011 give2all.org