välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sätt att hålla en cool salt akvarium för billiga

Postad av : Charlotte Wannberg

En överhettad akvarium kan innebära en katastrof för fiskar och koraller. Vatten som är för varmt blir syrefria, vilket levande varelser för att kvävas. Den bästa och mest uppenbara lösningen är att köpa en kylare för ditt akvarium. Men, akvarium kylrummen är dyra och dyra att springa, så om din tank är bara några grader över optimal och endast under de hetaste sommardagarna finns det några billigare alternativ som du kan prova innan sprita ut för en kylmaskin.

Kyl-området

hålla området och rummet svalt där tanken är placerad hjälper till att sänka temperaturen på vattnet. Kör en AC i rummet där akvariet är beläget. Ta bort huven på tanken (du kan täcka toppen med en skärm för att förhindra hoppare) och leder en fläkt för att blåsa försiktigt över vattenytan. Vrid tankens belysningen under de varmaste delen av dagen, eftersom lamporna avger värme. Om din utrustning är i ett skåp, öppna skåpdörrar för att värmen från pumpar att fly.

Håll vattnet i rörelse

Håll vattnet i rörelse med en stark pump, och hålla den väl luftade med absorptionskolven. Rörligt vatten är kallare än stilla vatten och vatten med mycket syre kommer att hålla din djur från kvävande under varma dagar.

Ice

Ett knep några akvarister har använt för att skapa en billig "kylaggregat" är att ta ett små boks filtrera med motorn på toppen och doppa den nedre halvan av kapseln i en hink med is. Men med denna metod riskerar du att din temperatur varierar för mycket om du använder för mycket is, eller inte ersätta isen i rätt intervall. I ett power-strömavbrott eller om din kylaggregat går sönder plötsligt, kan du flyta tillfälligt en plastpåse baggie full av is i ditt akvarium. Vara säker att inte låta din temperaturen varierar för snabbt, eller risk extrem stress till dina djur.

    Previous:nothing
    Next:Fakta om iris i ögat
    
    Copyright © 2011 give2all.org