välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger biodling lådor

Postad av : Camilla Näslund

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Biodling är en rolig och intressant hobby, och du kan bygga din egen bikupor och lådor om du är händig med träbearbetning. Det viktigaste är att mätningarna av boxen är exakta, eftersom bina behöver ett visst utrymme för annars kommer de reagerar negativt. Om det finns för lite utrymme, kommer de att fylla den med propolis, även kallad bee lim som de använder för att fylla sprickor. Om det finns för mycket utrymme, kommer de att fylla den med vax (Burr kam) som kommer att förhindra borttagning av ramar för att extrahera honungen.

Du behöver:
Varje form av 3/4-inch virke (för styckning i smala remsor)
. 3/4-inch plywood (för lock och bottnar i fält delar).
1/4-tums plywood (för lock och bottnar i fält delar).
6d galvaniserade spikar.
Tin.
Tabell såg.
Ramar att gå in rutan där bin gör honung (se Resurser avsnitt).


1.
Bygg teleskoprörelsecykeln täcka (detta är locket som går ovanpå bikupa och skyddar den från väder). Klipp två bitar 3 /4 tum trä tjugoett och 3 /4 inches med två och 1 /4 inches, och två bitar arton och 1 /8 inches med två och 1 /4 inches. Montera in i en rektangel och hörn spik tillsammans. Klipp till en bit plywood 3/4-inch 21 och 3 /4 av arton och 1 /8 inches för övre och täcka detta med tenn. Nail till rektangeln sidorna.
2.
Bygg den inre luckan. Klipp två bitar av trä nitton och 7 /8 inches med 5/8-inch, och två stycken sexton och 1 /4 inches med 5/8-inch. Form till en rektangel och spik hörn. Skär ett omslag från 1/4-tums plywood: nitton och 7 /8 av sexton och 1 /4 inches. Skär ett hål i detta stycke en och 1 /4 med tre och 1 /2 inches. Detta är ventilationshålet. Bifoga detta platt bit till toppen av nitton och 7 /8 av sexton och 1/4-tums rektangel.
3.
Bygg honung super. Detta är den del som kommer att samla extra honung och passar på toppen av den djupa bikupa kroppen. (Den djupa bikupa kropp är den del av bikupa där bina gör sitt arbete. Anvisningar för den kommer upp i nästa steg. ) Klipp två bitar av trä nitton och 7 /8 med fem och 11/16 inches, och sexton och 1 /4 inches med fem och 11/16 inches. Bifoga en 3 /4 tum med två tum med sexton och 1 /4 tum cleat (en rektangulär träbit) till mitten av en av kortsidorna för ett handtag.
4.
Bygg djupa kupa kroppen, kallas ibland också djupt. Detta är den del som kommer att hålla ramarna. Klipp två bitar av trä nitton och 7 /8 av nio och 5 /8 inches, och två stycken sexton och 1 /4 av nio och 5 /8 inches. Bifoga en 3 /4 med två av sexton och 1 /4 tum cleat nära toppen av en av kortsidorna för ett handtag.
5.
Bygg bottenplattan. Detta är botten av bikupa eller låda. Klipp två bitar av trä 22 inches med en och 7 /8 inches, och två stycken sexton och 1 /4 av en och 7 /8 inches. Montera in i en rektangel och spik i hörnen tillsammans. Denna pjäs har också en cover av 3/4-inch plywood mätning 2002 av sexton och 1 /4 inches.
6.
Montera kupan eller låda från topp till botten i ordning stegen. Sätt köpt ramar (se Resurser avsnitt) i den djupa kupa kropp med 3 /8 av en tum mellan dem så att bina att flytta runt dem.

Tips och varningar


  • Se till att mätningarna är exakta. Ramarna du kommer att köpa att sätta inne i kupan eller lådan (där bina kommer att göra deras honung) är en standard storlek och passar perfekt här.
  • den inre luckan, honung super, och djupa bikupa sektioner kropp kommer att vara mest hållbara om deras hörn främja kopplingar. (Se Resurser nedan. )
    Previous:nothing
    Next:hur man gör en figur 4 ekorre fälla
    
    Copyright © 2011 give2all.org