välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en get naturliga livsmiljö?

Postad av : Ulf Friberg

Man kunde säga det finns ingen naturlig livsmiljö för geten (Capra hircus) längre, eftersom det partåiga hovdjur domesticerades i 7. 000 f. Kr. Däremot kan varje livsmiljö anses vara naturligt för en get, eftersom den äter nästan vad som helst och anpassar sig väl till olika miljöer

Geografi

från de franska Alperna till den australiensiska vildmarken, getter upptar många olika livsmiljöer. Den moderna get förfader var besoarget, som lever främst i Asien och Mellanöstern.

Terräng

Bocken är väl lämpad för torra, steniga, kuperade land och trivs i områden där grödor och annan boskap kan inte. De är utmärkta klättrare och kommer att klättra upp i träden för att äta löv.

Vegetationen

Getter är växtätare och äter både typisk och oväntade växt slag, även det bittra, taggiga, salt, eller giftiga växter, löv och örter särskilt att deras livsmiljö.

Webbläsare

Besättningar av Billies, barnflickor och barn används ofta för att röja mark för oönskade ogräs och för att utrota invasiva växtarter. Getter surfa på tips av buskar och ogräs, ungefär som rådjur.

Onaturliga habitatdirektivet

När en get flyr domesticeringen, så blir det vilda nästan omedelbart. Om för många getter blivit förvildade i ett nytt område, kan de skada den lokala livsmiljön. Vilda getter har blivit ett allvarligt problem i Australien.

    
    Copyright © 2011 give2all.org