välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man startar jordbruk sötvatten räka

Postad av : Jonathan Nyberg

Sötvatten räkor, även kallad malaysiska räkor, är den art Macrobrachium rosenbergii, ursprungligen från Malaysia. Dessa är relativt lätta att vattenbruket, men kräver stora dammar med utmärkt filtrering och vattenkvalitet. Många räkodlingar har även anställt tre damm växa-out-system, vilket möjliggör tre skördar per år. Till skillnad från sina motsvarigheter saltvatten, är det onödigt att bli berörda av salthalt. Men många av vattnets kvalitet frågor är de samma. Raising sötvatten räka i tankar har generellt tappat målet, eftersom dessa djur behöver väl syresatt vatten och gott om plats att frodas.

Du behöver:
Tillstånd eller licenser
. Damm eller dammar.
Juvenile räkor.
Pelleterat foder räkor.


1.
Få en ordentlig tillstånd och /eller licenser om du tänker sälja odlad räkor. Lagar varierar beroende på din position och storleken på din verksamhet.
2.
Förbered växa ut damm eller dammar. Dammar måste vara i ett område som inte känsliga för översvämningar och påverkas av avrinning från områden som använder bekämpningsmedel. Dammar bör ha ett djup av 2 till 5 meter och en yta mellan 1 och 5 tunnland. Anställa tårtspadar, filter och luftare för att hålla den optimala vattenkvaliteten. Gödning dammen kommer att se massor av naturlig mat för räkor i form av alger. Dammen ska hålla en temperatur på minst 70 grader Fahrenheit och pH mellan 6,5 och 9,5.
3.
Inköp ung räkor från ett kläckeri. Kläckning är den svåraste delen av räkodling och bör inte försöka med personer utan omfattande kunskap om räkor biologi och bräckt vatten kvalitet underhåll.
4.
vänja räka till sin nya miljö. Sakta ersätta det vatten de har transporterats i med vatten från att växa ut dammen.
5.
Stock första växa ut damm. M. rosenbergii är aggressiva, och en hierarki bildas bland män. Djurtäthet måste hållas låg för att förhindra kannibalism och hämmad tillväxt. Dammen bör medge minst 4 kvadratmeter per räka. Lägre täthet resulterar i större räkor.
6.
Mata räkor när de når 5 gram. Mindre räkor kommer att få tillräckligt med näring från liten damm organismer. En pelleterat foder på minst 38% protein fungerar bra. Räkor kan matas två gånger dagligen, med en större matning i skymningen, som räkor är nattaktiva.

Tips och varningar


  • Var vissa det inte finns några fiskar, sköldpaddor, eller grodor som lever i din damm eller dina räkor kommer att bli deras middag.
  • Odlad räkor är mottagliga för en mängd olika bakterier och svampsjukdom.
    Previous:nothing
    Next:diy star tak
    
    Copyright © 2011 give2all.org