välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sykamoren och frön

Postad av : Stefan Svensson

Den amerikanska Sycamore har smeknamnet "buttonball träd," fått från den frukt som innehåller dess fröer. En av de mest massiva av alla de östra hårda träslag, är det amerikanska Sycamore lätt att känna igen med eller utan sina blad på grund av dessa buttonballs

honblommor

lönn har både han-och honblommor på det, med honblommor så småningom utvecklas till buttonball som innehåller och skyddar fröna av anläggningen.

Identifiering

När den kvinnliga blomman förvandlas till frukt, hänger det som en jul prydnad från kvist. Det är brunaktiga, rund, ungefär en tum i diameter och har en luddig utseende till den.

Slutna frukter

"buttonball" har flera hundra små "nutlets" i det att packa tätt samman för att bilda runda frukter. Dessa är frön av lönn, så kallade "slutna frukter", som har stel fibrer knutna till dem.

Tidsplan

buttonballs kvar på en lönn över vintern och de kommer inte att börja lösas upp förrän i februari genom maj. När buttonball börjar bryta isär, fröna flyga iväg med hjälp av vinden, som griper tag i den bifogade fibrer och skjuter fröet längs.

Fun Fakta

Många lönn frön landa i floder och vattendrag, men vattnet inte förstöra dem. Så småningom gör landföringen och vissa kommer att gro, varför det finns så många sycamores längs vattenvägarna i östra USA, enligt Vandrare Notebook webbplats.

    Previous:nothing
    Next:hackspett skador på trädet
    
    Copyright © 2011 give2all.org