välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

aktiviteter med remskivor

Postad av : Ulf Friberg

Block är en av de enklaste maskinerna som människan känner till. Utför experiment och aktiviteter med remskivor är ett bra sätt att få praktisk erfarenhet med mekaniska krafter. Remskivor är inte bara för arbete. En mycket roligt kan fås när man kombinerar kraften på trumman med lite fantasi.

Med fasta Block

Ett fast block, som namnet antyder, är en stationär trissa fast till en enda punkt. De används för rörliga objekt vertikalt eller horisontellt.

Fäst en remskiva overhead från en stadig gren, balk eller rör med en lina som löper genom den. Knyt en hink till slutet av din rep och fylla den med sand. Prova att lyfta skopan för hand för att få en känsla för vikten och dra sedan repet och jämföra hur mycket lättare det är att lyfta med hjälp av trissan.

Fäst en enda ledaren för att ett träd bredvid en konkret ytan med en lina som löper genom den. Knyt ena änden av repet till en platt möbler Dolly. Sitt på Dolly och använda rep för att dra dig mot trädet. />
Häng trissa och rep i en trappa rum nära ett fönster. Låt ena änden av repet ner genom fönstret till marken. Knyt en hink med små poster i det att repet på marken och dra i repet för att få korgen upp genom fönstret till dig.

Hjälp av rörliga Block

En rörlig remskiva är fäst och flyttar med sin last . De kan användas för att flytta föremål från en plats till en annan.

Knyt en 20-fots rep till ett träd ca 5 meter från marken. Fäst ledaren för att handtaget på en hink. Kör rep genom trissan. Ställ en trappstege i slutet av repet bort från trädet och klättra till toppen medan du drar i repet. Eftersom repet blir högre hinken kommer att resa mot trädet.

Använd en rörlig trissa för att skapa en vagn med en korg för att skicka meddelanden till marken från ett fönster på övervåningen. Knyt ett snöre till korgen att dra tillbaka upp till fönstret.

Använd en tunga trissa fäst ett handtag bar på en tjock lina utsträckt mellan två träd för att skapa en zip linje. Kontrollera vikten procentsatsen för rep och testa alla anslutningar noggrant innan ridning änterhaken.

Använda flera Block

Två block tillsammans kallas ett block och talja. Varje remskiva la till en maskin minskar den energi som krävs för att flytta allt som är fäst vid den.

Använd ett block och talja för att skapa en enkel hiss till ett trädhus eller stilt fort. Detta kan användas för att lyfta objekt upp eller lägre ner dem. Kontrollera att du har tillräckligt med övervakning och säkerhet på plats om du tänker att lyfta människor.

Använd två stillastående block förbundna med en loop av rep för att skapa en vagn. Fäst remskivor säkert ett sätt från varandra på samma nivå och kör rep genom dem knyta ändarna till handtaget på en hink. Du kan nu dra på översta repet för att flytta den ena vägen och ner för att flytta den motsatta.

    Previous:nothing
    Next:vad är Larimar sten?
    
    Copyright © 2011 give2all.org