välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är Larimar sten?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Larimar, en sällsynt form av pectolite, är en sten sort som finns i mycket begränsade mängder i Västindien. Det har varit känt och minerade sedan 1970-talet och har blivit en ganska populär sten för användning i smycken. Den har också ett par metafysiska aspekter tillskrivs det

Identification

Larimar stenar har en blå färg likställas med ljuset, kristallklara tropiska vattenförekomster. De är ofta ses med vita ränder blandas i det blå.

Historia

Den första dokumenterade Larimar stenen upptäcktes av Norman Rilling och Miguel Mendez 1973. Mendez heter stenen efter Larissa, hans dotter, och "Mar", det spanska ordet för "sjö. " Denna sten

Geografi

finns i en mycket specifik region i Dominikanska republiken. De flesta ligger 10 km sydväst om Barohona i en region känd som "Los Chupaderas. "

Formation

Larimar sten bildas när gaserna tillsammans driva kristalliserade mineral upp genom vulkanisk ventiler.

Properties

Larimar består av hydratiserade natrium kalciumsilikat, färgade av koppar. Den har en hårdhet på mellan 5 och 7 på Mohs skala och innehåller en struktur triclinic kristall.

Myten och legenden

Den metafysiska egenskaper Larimar sten sägs ge bäraren att uppfatta händelser från många vinklar samt som upplyser och bota hans eller hennes känslomässiga, fysiska och andliga jag.

    Previous:nothing
    Next:hur man upptäcker guld i kvartsgångar
    
    Copyright © 2011 give2all.org