välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

uppdelning av lerjordar

Postad av : Stefan Svensson

Lerjordar är de rika på lera mineralhalt, som visas klibbiga, plast-liknande, eller slemmiga vid beröring. Clay mineralhalt, eller phyllosilicate mineraler, kännetecknas av att deras mikroskopiska partikelstorlek och reaktion på vatten

Reaktion Vatten

lermineral har en hög affinitet för vatten, absorberar och expandera upp till två gånger sin storlek när den utsätts för det. Lermineral med hög vattenhalt och näringsinnehåll anläggningen kapacitet för växter.

Sanering

På grund av lermineral "absorption av vatten, lerjordar tenderar att ha dålig dränering och marken kommer att förbli mättat längre än andra typer av mark. Detta kan skapa problem för root-systemet för vissa växter.

Bildning

Lerjordar form från kemisk erosion av silikat som innehåller stenar. Sura lösningar eller lösningsmedel, såsom surt regn, kan bidra till erosion och bildandet av silikat rika lerjordar.

Kemiska

Den kemiska sammansättningen av lerjord består av negativt laddade atomära partiklar som har en hög kapacitet katjonbytet. Detta innebär lermineral förändras långsamt och kommer inte att lätt anpassa sig till nya växter.

Kommersiellt bruk

Lerjordar används än idag, och har använts i tusentals år för att göra keramik, koppar, rör och konstverk .

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar kubikfot en cylinder
    
    Copyright © 2011 give2all.org