välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur reparera din egen solpanel

Postad av : Charlotte Wannberg

Eftersom solpaneler med nödvändighet måste exponeras för väder och vind, det finns ett antal miljöfrågor som kan skada en solpanel komponenter, flygande skräp, stenar, kulor, och plötsliga förändringar i temperatur är bara några av dem.

Lyckligtvis om projektet kan tyckas dauntingly komplicerad har solpaneler som består av endast ett fåtal komponenter som faktiskt ganska enkla att reparera. De kan göras fullt fungerande igen med bara några grundläggande verktyg

Du behöver:.
Brukskniv.
Lödkolv och 2 procent silver.
Elektriker band.
Digital multimeter.
Ersättning sol glas.


1.
Skär försiktigt genom någon stoppningsmaterial på baksidan av solpaneler för att blottlägga eventuella lösa eller utbränd terminaler. Unsolder dem med lödkolven, och resolder dem med nya, 2 procent silver. Tejpa stoppningsmaterial ihop ordentligt.
2.
Testa en sprucken solpanel produktion med en multimeter och jämföra dina resultat mot den normala strömmen förväntas av den panelen. Om den är låg, byt panelens yttre skadade glasruta med en ny, är att se undersidan av glasrutan ren och torr.
3.
Byt utbränd dioder med nya celler att åtminstone matcha (om inte överskrida) kapaciteten i solpanelen. Unsolder de dåliga diod och löda i den nya ordentligt, vilket gör att löda svalna och härda ordentligt innan du försöker att driva enheten.

Tips och varningar


  • Om din panel var skadad av ett fall, se till att ersätta eller uppgradera den montera anläggningen på plats också, för att undvika en upprepning incident.
    Previous:nothing
    Next:USDA Forest Service träd definition
    
    Copyright © 2011 give2all.org