välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man samlade enkätresultat

Postad av : Jeanette Morales

Undersökningar används av en mängd olika människor, däribland vetenskapsmän och representanter marknadsföring, att få övergripande information om en målgrupp eller population. Undersökningens resultat kan visas på många olika sätt, bland annat cirkeldiagram, stapeldiagram och kalkylblad. Ett annat mycket vanligt sätt att visa enkätresultat Svaret är genom att visa samlade resultat för varje fråga. Sammanställda resultat ger en rad procentandel av hur många som gav varje svar. Samlade resultat är mycket lätt att beräkna och summera hur majoriteten av studien urvalet svarade för varje fråga.

Du behöver:
Calculator


1
Totalt upp antalet personer som besvarat en viss fråga. . . Vanligtvis är detta nummer densamma för alla frågor i en undersökning.
2.
Summerar det totala antalet människor som gav varje svar på frågan. Till exempel, om frågan löd: "Har du några syskon,?" De två svarsalternativen skulle vara Ja och Nej, skriv ner hur många "Ja" svarar du spelat in och hur många "Nej" svar
3.
Dela antalet personer som svarat "Ja" med det totala antalet personer som svarat på frågan. Resultatet utgör den sammanlagda andelen för det svaret. Om det bara finns två val för viss fråga kan du subtrahera det antalet från 100 till få av totalmängden för annat svar. Till exempel, om 45 procent svarade "Ja" till exemplet ovan, så den sammanlagda för "Nej" skulle vara 55 procent.
4.
Upprepa processen för varje fråga. Skriv det sammanlagda antalet bredvid varje motsvarande svar att ge en visuell av sammanställda resultat.

    Previous:nothing
    Next:skafferi mal och mal mjöl
    
    Copyright © 2011 give2all.org