välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vätesulfid faror

Postad av : Jeanette Morales

Svavelväte H2S eller också är vetenskapligt kallas hydrosulfuric syra, svavel hydrid dihydrogen svavelväte, och dihydrogen monosulfide. . Det är också kallas avlopp gas eller stank fuktig. Den kännetecknas som en brandfarlig och färglös gas med en obehaglig ruttet ägg lukt. Vid inandning i mycket höga koncentrationer kan svavelväte vara dödliga för människor. Halterna av 100 delar /miljoner eller högre är direkt farliga för människors liv. Höga halter av H2S koncentrationen sannolikt inte kommer att inträffa i hemmet, men på arbetsplatsen. De som arbetar i pappersbruken eller i närheten av naturgas och petroleumprodukter borrning, oljeraffinering, rayon textilier, uppfödning med mark fyller eller gödsel gropar, avlopp och reningsverk har en större risk att utsättas för den livsfarliga gasen.

Kortfristiga och långsiktiga effekter av akut inandning

Vid inandning kan svavelväte få dig att uppleva förlust av lukt och luktsinnet förlamning. Du kan också uppleva ont i halsen, hosta, aptitlöshet, huvudvärk, trötthet, irritabilitet, yrsel, och kan fysiskt kollapsa när de utsätts för 100 delar /miljoner eller högre. När de utsätts för 250-500 delar /miljoner, kan du drabbas av andningssvårigheter, kramper, ansamling av vätska i lungorna, och andningssvikt. Dina läppar och naglar kan också stänga färgen blå. På 500-1000 delar /miljoner riskerna omfattar bristen på syresättningen i blodet, koma och sedan döden. De som överlever höga koncentrationen exponering av svavelväte kan uppleva nedsatt minne, demens, oförmåga att kommunicera effektivt, nedsatt motorik, oförmåga att behålla nuvarande eller nya uppgifter, långsamma tal, nedsatt syn, nedsatt hörsel, koncentration och uppmärksamhet brist och muskel samordning förlust. Det finns för närvarande otillräckliga data dock att påstå att svavelväte är cancerframkallande.

Kroniska effekter av låg koncentration H2S Exponering

Kroniska effekter för dem som har inandats små doser av svavelväte gas på lång sikt omfatta skadade luftvägarna system och centrala nervsystemet. Skada kan manifesteras i minskad funktion i lungorna, halsen och irritation i näsan, blod defekter som koagulering och anemi, och ögonirritation. Dessa kroniska effekter av lågaktivt halter av svavelväte gas kan orsaka offren att ha en högre risk för död på grund av komplikationer i hjärt-kärlsystemet.

Effekter av ögonkontakt

Även om du inte har inhalerat någon gas svavelväte, utgör ögonen ett farligt hot också. Exponering av gasen kan orsaka svår ögonirritation, inklusive smärta, en brännande känsla, tårflöde, inflammation, sår, klåda, se halos runt ljusa föremål, ljuskänslighet och dimsyn.

    Previous:nothing
    Next:dadelpalm pollenslang tillväxt
    
    Copyright © 2011 give2all.org