välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är syftet med väderkvarnar på land?

Postad av : Magnus Ekblad

Väderkvarnar har använts för olika ändamål på land, från slipning säd till att lyfta vatten från en underjordisk väl till ytan. Under de senaste decennierna har blivit kustlösa väderkvarnar också populär för elproduktion

Delar av en väderkvarn

De grundläggande komponenterna i en väderkvarn inkluderar fläkten, som ansluts till växellådan, en svans vindflöjel och en stödjande torn. Vatten väderkvarnar ingår också en pump stång som submerges och lyfter en fläns vid foten av stången för att hämta vatten till ytan.

Så fungerar det

Vinden sätter på fläkten som då blir de redskap i växellådan på om 3,5 till 1 rotation (denna kvot används ofta i vatten väderkvarnar. ) Svansen vane på den motsatta änden av fläkten hjälper till att hålla fläkten pekade mot vinden under normala och svänger ut fläkten ur den direkta vind om vindhastigheter är för hög.

traditionella användningsområden

Vindkraftverk på land ha använts främst för att mala säd och pumpa vatten. Använda väderkvarnar för att producera el har varit en populär metod, eftersom så tidigt som på 1930-talet då det var ett bra verktyg för att få elektricitet på landsbygden.

Wind för Power

Med stigande energikostnader, är många människor som överväger att utnyttja naturens element för att driva sina hem. Stor "vindkraftverk" har också utvecklats för att producera mer el för förbrukning.

Hur mycket kan en inhemsk Windmill producerar?

Vindkraftverk för engångsbruk hem hushållsbruk kan producera 8. 000 till 12. 000 watt el om bladet är 20 meter i diameter eller mer. Medan vinden produktionen inte kan leverera ett kontinuerligt flöde av el alltid på grund av väderförhållanden, kan det ge en positiv alternativ eller back-up till konventionella elledningar.

    Previous:nothing
    Next:hur verktyget reparera makt batterier
    
    Copyright © 2011 give2all.org