välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rörelse naturvetenskapliga projekt

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
Laddare
. Eluttag.

Isaac Newton var en 17th century vetenskapsman som gjort några av de viktigaste vetenskapliga upptäckter genom tiderna. Hans rörelselagarna har visat sig vara korrekt och om igen. Det finns tre rörelselagar att du kan testa på ett enkelt sätt i din naturvetenskapliga undervisningen.

Duk Inertia

Trög anger hur mycket kraft som krävs för att göra ett objekt ändrar sitt tillstånd av rörelse. Illustrera tröghet med den gamla duken-dra trick. Placera en duk på ett bord, och jämna till det. Undvik rynkor. Placera objekt på duken, såsom tallrikar och bestick. Ryck arket rakt ut från bordet med en vass dra. Dra så fort du kan, och den tröghet av objekten kommer att hålla dem till bordet. Låt andra försöka, men använd inte värdefulla eller oersättliga dukning.

Centripetalkraft

Centripetalkraft är den kraft som fungerar på rörliga objekt, hålla dem i rörelse i den riktning de är på väg och hindrar dem från att gå i en annan riktning. Detta är vad som håller en person limmad till sin plats (förutom bältet) i en loop-de-loop berg-och dalbana. Denna kraft är mycket enkel att illustrera. Hitta en medelstor hink och fyll den med vatten. Sakta börjar snurra det i en cirkulär rörelse parallellt med din kropp. Bygg påskynda tills du kommer snabbt över huvudet om och om igen i en smidig, snabb rörelse. Vattnet i hinken stannar "limmade" på botten av hinken. Den centripetalkraft är att hålla vattnet i rörelse i riktning mot den snurrande hinken.

Ball Force

Den tredje regeln om rörelse uppger att "för varje åtgärd, det finns en likvärdig och motsatt reaktion. " Det finns många sätt att illustrera denna lag. Till exempel, är en mycket enkel experiment du på rullskridskor som innehar en boll. (Gör inte detta försök om du inte kan stå upp i rullskridskor eller inlines. ) Kasta bollen. Den kraft du kastar bollen framåt kommer att orsaka en motsatt reaktion, och du kommer att flytta bakåt på skridskor.

Du kan också skapa ett mer intrikat system. Häng två bollar från rep. Kulorna ska röra i viloläge. Ta en boll och lyfta den parallellt med marken. Släpp den mot den andra bollen. När de träffar kommer bollen du släppte sluta genast, medan den andra bollen flyger går i motsatt riktning. De kommer att fortsätta att göra det tills de får slut på hastighet.

    Previous:nothing
    Next:hur man samlade enkätresultat
    
    Copyright © 2011 give2all.org