välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om sötvatten Biome

Postad av : Stefan Svensson

Yale University definierar en biomen som "en gemenskap av djur och växter sprids över ett stort område . . . relativt enhetliga klimatförhållanden. " Den sötvatten zonen är inte den största men det är den näst mest skiftande biomen

Du behöver:. .
Charger
Eluttag.

Freshwater Fakta

Sötvatten det som har 1 procent eller mindre salt. Endast 3 procent av världens vatten är sötvatten och 99 procent av det är i form av fast is eller är under ytan i akviferer.

Sötvatten Biome

sötvatten biomen finns över hela världen. Den består av dammar, floder, bäckar, åar, sjöar-allt med färskt vatten. Sjöar och dammar ytterligare är indelade i zoner.

Strandzonen

Nära till stranden där ljuset kan nå botten, är strandzonen hem till grodor, sniglar, sköldpaddor, småfisk, rotade och flytande växter och vissa alger .

SÖTVATTENS-Zone

Fotosyntesen fortfarande kan förekomma i SÖTVATTENS-zon där plankton och alger frodas. Den SÖTVATTENS-zonen är öppet vatten kring strandzonen.

Profundal Zone

Profundal zoner uppstår oftast bara i djupare sjöar. Ljuset är svagt och organiskt material består av döda eller döende organismer från andra zoner som konsumeras av bakterier, svampar och bottenlevande djur.

Rörligt vatten

Vattnet i floder, bäckar och åar är mer syresatt och olika arter som öring kan ofta hittas här. Organiska näringsämnen spolas ut i dessa vatten.

    Previous:nothing
    Next:rörelse naturvetenskapliga projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org