välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar fjäderkraft

Postad av : Charlotte Wannberg

Kondensatorer har två ledande plattor som skiljs åt av ett oledande, dielektriska material. Om dielektriska är en elektrolytisk material får det inte utsättas för omvänd spänning. De positiva och negativa ledare måste alltid vara ansluten korrekt

Du behöver:. .
Citron
Remsor av zink.
Remsor av koppar.
Två batterikablarna var och en med metall klipp på ena änden.
Volt meter.

elektrolytisk kondensator

dielektriska avgör till stor del egenskaper kondensatorn. Elektrolytkondensatorer ger stora värden för kapacitans i ett relativt litet format. Deras dielektriska är elektrolyter som är ledande i en riktning, vilket innebär att de kan fungera med endast en polaritet.

Flytande Elektrolyter

Vissa elektrolytkondensatorer använder flytande elektrolyter som består av en glykol-baserade lösningsmedel innehållande en ionically ledande material .

Solid Elektrolyter

Solid electrolytics använda en metalloxid eller ledande polymer lager på en av plattorna som fungerar som dielektrikum.

Polaritet

kretsar skall vara utformade så att endast en spänning polaritet tillämpas. Om fel polaritet appliceras på en elektrolytisk kondensator, den elektriska ström som passerar kommer att tvinga kemiska förändringar som producerar värme och kan så småningom orsaka en explosion.

Märkning

Det finns alltid en positiv (+) tecknet på banan diagrammet. Samma tecken är märkt om fallet med kondensatorn att ange vilken av de två ledningarna ansluts till anoden (positiva plattan). Det är viktigt att följa denna märkning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org