välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man löda mobiltelefoner

Postad av : Jonathan Nyberg

På grund av små komponenter och deras närhet, kräver att löda dit en mobiltelefon samma utrustning och kompetens som löd mikrochips på andra små enheter. Använd en lödkolv med temperaturkontroll, och ett tips liten nog för att röra bara pinnen och krets spår av vad du lödning, utan att röra angränsande anslutningar. Liten mätare lödtråd med harts kärna hindrar att "överbrygga" löda på andra anslutningar. Pincett greppet mindre del bättre än nål plattång. Löd veke rengör bort löda från komponenter du vill ta bort.

Du behöver:
Lödkolv
. Löd.
Fuktig svamp.
Pincett.
Lösningsmedel som denaturerad sprit.
Små icke-metalliska borste.
Ren trasa.
Löd veken.


1.
Rengör lödkolven spets genom att smälta lödtenn på den och torka av den med fuktig svamp. Rengör den tills den skiner.
2.
Teststickans lödkolven till den anslutning som skall lödas i några sekunder för att värma upp den. Se till att strykjärnet berör både kontaktstift och kretskortet spår.
3.
Tryck på löda kabeln till den uppvärmda anslutningen och låt det flöda på den. Rör inte löda direkt till lödkolven själv.
4.
Låt anslutningen svalna. Blås på den för att kyla den snabbare.
5.
Rengör eventuellt överskott flux eller rester från löda gemensam med icke-metalliska borste och vätska. Torka den med trasa.

Tips och varningar


  • Rengör lödkolven spetsen ofta. Det bör vara blank när du trycker på den till en anslutning.
  • Använd lödtenn veken att rengöra bort överflödigt löd eller att ta bort löda från komponenter du vill ta ut. Tryck på löda veken till anslutningen och sedan värma den med järn. Lodet veken kommer suga löda bort med kapillärkraft.
  • Var noga med att inte röra din lödkolven på komponenter i anslutning till där du arbetar. Överhettning dem kan få dem att fungera.
    Previous:nothing
    Next:Definitionen av en spektrometer
    
    Copyright © 2011 give2all.org