välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

PVC sol projekt

Postad av : Ulf Friberg

På området solenergi, i stället rör tillverkning, är PVC en akronym för solceller. En solcell är en grundläggande beståndsdel i en solpanel. De används för att omvandla energin i solljus till elektrisk ström som går att matas in i ett hem eller den lokala elnätet. Det finns ett antal PVC-sol-projekt som kan göras för skojs skull, att lägre energikostnader eller förbättra miljön.

Bygg Solpaneler

Ett projekt som avsåg solceller är att bygga solpaneler hemma. Detta kan göras bara för erfarenhet, eller som en familj projekt, men kan också vara ett sätt att bidra till att minska elkostnaderna. Bygga solpaneler kräver lite av kunnande, eftersom det innebär löda ihop cellerna och tätning av celler mellan glasskivorna rapporter Build It Solar. Enskilda solceller kan köpas online eller, mindre ofta, som finns i eller beställas via viss elektronik butiker. Vissa företag säljer kompletta kit som innehåller elektriska komponenter faktiskt omvandlar energi panelen producerar, men det finns många webbplatser som detalj arbetet med att skapa ett elektriskt kompatibla solpanel.

Bygg en grundläggande solceller

tillverkas Professionellt solceller är gjorda med en relativt komplicerad process som är att exponera kisel kristaller för att fosfor och bor i en process som kallas dopning. Även om denna process är olämpligt för en amatör inställning kan en enklare version av en solcell göras med material som finns på de flesta lokala hårdvara och elektronikbutiker, såsom koppar blinkande, krokodilklämmor och saxar metall, rapporter WorldWatts. En mätare kan läsa mikroampere (en mycket liten mängd ström) är nödvändigt att "se" solcell i aktion. Processen omfattar värmebehandling en bit koppar att producera kopparoxid, som tjänar samma halvledare roll som kisel gör på ett professionellt solcellen, och doppa den behandlade koppar i vatten. En andra del av obehandlad koppar också är nedsänkt och, när de exponeras för solljus, kan en mätbar nuvarande genereras.

Installera ett solsystem

För miljömedvetna, installera ett PVC solpanel systemet kan vara ett stort steg mot att minska sina koldioxidavtryck. Gratis solkraft rapporter om att solfångare inte ger några utsläpp. I rätt område, kan ett solsystem minska griddbaserade elförbrukning med 50% eller mer, men även i icke-ideala förhållanden det ger ändå vissa fördelar. Den mycket händig kan välja att installera ett system på egen hand. För dem utan överlägsen kunskap om ledningar och el, är det bäst att ha installerat av en fackman. På många områden måste solsystem som är anslutna till det lokala nätet vara professionellt installeras och inspekteras före användning.

    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar vätskevolym
    
    Copyright © 2011 give2all.org