välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör watt solceller

Postad av : P-O Lennartsson

En solcell samlar solens energi och omvandlar den till elektricitet via solceller processen. Kommersiella solceller kan ta på en mängd olika utföranden och tekniker, däribland framväxande nano teknik som snart kommer att göra solenergi billigare och mer tillgängliga. Men i syfte att visa den solceller, kan du konstruera en enkel solcell hemma ur lätt tillgängliga material

Du behöver:.
1 /2 kvadratmeter koppar blinkande
. Två krokodilklämmor.
Micorammeter kan mäta strömmar mellan 10 och 50 mikro-ampere.
Hög effekt (1100 watt eller högre) Elektrisk värmeplatta.
Stor glasburk eller en plastflaska med toppen avskuren.
Bordssalt.
Kranvatten.
Tvål.
Stålborste eller sandpapper.
Plåt sheers.


1.
Använd metall sheers att skära en bit av koppar blinkande om storleken på den varma plattan brännare.
2.
tvätta noga händerna och koppar blinkande med tvål och vatten. Skrubba koppar blixten papperet med stålborste (eller grova sandpapper) för att avlägsna svavelväte eller korrosion.
3.
Torka koppar blinka och plats är på brännaren. Vrid brännaren till hög och värma koppar blinkande så att det oxiderar. Du kommer att se nyanser av rött, orange och lila visas på ytan av blinka. Så småningom, den blinkande börjar bli svart som den blir behandlad i kopparförening oxid.
4.
När oxid börjar formning, fortsätta att koka koppar blinkar i ca 30 minuter. När den blinkande är helt svart och täckt med kopparsulfat oxid, stäng av brännaren och låt koppar blinkande svalna helt. Ta inte bort blinkar från brännaren svalna det, eftersom det är bättre för den att svalna långsamt med brännaren.
5.
När den blinkande är helt cool, skrapa av återstående kopparförening oxid. Gnugga inte på koppar blinkande grovt eller böja det.
6.
Klipp annan bit av koppar blinkande samma storlek som de oxiderade bit. Böj plattorna noggrant så att du kan fästa dem i burken. De bör placeras i burken på motsatta sidor så att de inte vidrör varandra.
7.
Skapa en lösning av salt vatten och fyll burken ungefär en tredjedel av vägen. Lösningen bör en blandning av cirka en matsked salt per kopp vatten.
8.
Bifoga en positiv leda till den orörda bit koppar blinkande och därefter till den positiva polen på microammeter. Bifoga en negativa till oxiderade bit koppar blinka och sedan till den negativa polen av microammeter.
9.
Placera burken i direkt solljus och du kommer att kunna iaktta mikro-ampere ström på microammeter.

tips och varningar


  • När koppar blinkar kyls flingor av kopparsulfat oxid kommer att lossna.
    
    Copyright © 2011 give2all.org