välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett ägg kapsel av strån

Postad av : Valon Istrefi

Du kan göra en robust ägg kapsel ur sugrör att skydda ett rått ägg när det faller på en hård yta. Egg kapslar en populärvetenskaplig projekt som lär lektioner om fysik och design. De flesta ägg kapsel projekt bedöms som tävlingar där den lättaste kapseln att hålla ägget från sprickbildning är vinnaren. Design och montera din ägg kapsel som strukturellt sunt och visar en uppfinningsrik användning av böjbar strån

Du behöver:. .
8 1 /2 av 11-tums blank eller millimeterpapper
Hårdkokt ägg.
24 böjbar sugrör.
Rensa tejp.
Sax.
Råa ägg.


1.
Rita en 1-tums höga ägg i mitten av det tomma eller millimeterpapper.
2.

Rita en design för ägget kapsel som innehåller en tättslutande stödsystem för att hålla ägget på plats. En större bur som rymmer till flex den inverkan kan hålla ägget från att någonsin vidröra marken. Förenkla alltför komplicerade konstruktioner.
3.
Konstruera åtsittande stödsystem runt ett hårdkokt ägg med hjälp av böjbar sugrör och klar tejp. Skär strån till storleken med ett par vassa saxar. Du kan ge ett strå ökad styrka genom att nypa den ena änden och skjuta in det i en annan halm.
4.
Bygg större yttre buren genom att böja böjbar strån för att skapa rundade hörn. Gör starka band mellan sugrör genom att fördubbla upp den klara tejp.
5.
Ta hårdkokta ägg och säkra den inre kapsel i mitten av yttre bur med sugrör och klar tejp . Dessa anslutningar fungerar som stötdämpare för att bromsa ägget föll när den yttre buren gör intryck med marken.
6.
Testa du utformar genom att infoga ett rått ägg i mitten kapsel och släppa hela saken från en övre nivå balkong eller fönster. Noggrant undersöka om ägget kapsel efter varje test för att göra strukturella och design förbättringar.

Tips och varningar


  • Dra system är ytterligare ett alternativ att uppgradera prestanda på din ägg kapsel. Du kan mode en enkel fallskärm från en plast kasse fäst med tandtråd.
  • Rita ett ansikte och kläder på din rått ägg med en märkpenna och ge dina ägg och kapsel namn roligt.
    Previous:nothing
    Next:vad är syftet med väderkvarnar på land?
    
    Copyright © 2011 give2all.org